Annemarie Hartsuiker
Annemarie Hartsuiker Liefde & Seks 29 mei 2024
Leestijd: 3 minuten

Joselin (34): ‘Bij een tantra temple liggen we met z’n achten naakt in elkaar verstrengeld’

Na een lange mislukte relatie vond Joselin haar geluk in de wereld van Tantra. Het begon allemaal op een sexy festival, waar ze een nieuwe vriendin ontmoette die al in het wereldje zat. Inmiddels heeft ze van tantra haar werk gemaakt en host ze tantra temple sessies.

“Toen mijn relatie van zeven jaar uitging, wist ik: dit wil ik nóóit meer. Ik woonde samen, maar was mezelf volledig kwijtgeraakt. Vooral de verbinding met mijn seksualiteit. Onzekerheid, schaamte en oordelen van anderen hadden ervoor gezorgd dat ik mijn authentieke zelf had weggestopt. Toen ik Kayla ontmoette op Wasteland, een kinky festival, veranderde alles.

Tantra temple

Kayla was excentriek en sexy. Dat bewonderde ik enorm want het was alles wat ik niet was… Dat ik op Wasteland stond was al een wonder, maar ik werd uitgenodigd door een vriendin en dacht why not? Laat ik eens een keer iets doen wat niet bij mij past… mijn leven was toch al niet meer wat ik voor ogen had. Kayla was bevriend met mijn vriendin en we werden aan elkaar voorgesteld. We hadden een hele leuke avond, waarbij ik vooral mijn ogen uitkeek naar wat er om mij heen gebeurde.

Mensen dansten halfnaakt tegen elkaar, er werd gesekst op het podium en ook om mij heen waren mensen met elkaar bezig. Iedereen was respectvol en ik ben die avond met geen vinger aangeraakt, wel was ik geïntrigeerd. Toen Kayla mij aan het einde van de avond uitnodigde voor een door haar georganiseerde tantra temple, besloot ik om te gaan. Na de gesprekken met Kayla zag ik het als een soort van sexual healing.

Spirituele seksualiteit

In de tantra wereld worden ’tempel-avonden gezien als een mix van therapie, spiritualiteit en seksualiteit. Ze zijn vrijwel altijd anders en het ligt aan de host/organisatie hoe temple-sessie gaat zijn. Seks is niet het doel, maar het kan wel plaatsvinden. Naakt zijn is niet verplicht, maar sommige groepen komen liever naakt bij elkaar. Zo ook bij mijn eerste temple-sessie. Door het opwekken van seksuele energie en daarop volgende energetische orgasmes, zorg je ervoor dat jouw levensenergie weer gaat stromen.

Helend effect

Hoe dit werkt? Door elkaar te strelen, diep in de ogen te kijken, te dansen, liefkozende dingen tegen elkaar te zeggen en zoenen mag ook. Er vindt geen penetratie plaats. In eerste instantie was het best ongemakkelijk. Iedereen was namelijk naakt en ik voelde me niet erg comfortabel zo in mijn blootje. Door Kayla durfde ik het tóch te doen. Na een introductie van de groep begonnen we onwennig met het beantwoorden van vragen en opdrachten.

De gesprekken werden steeds intenser en er werd zwoele muziek opgezet. Overal lagen kussens, er branden kaarsen en er werd thee gedronken. Alcohol of drugs is namelijk verboden. Op een gegeven moment durfde ik los te laten en mezelf over te geven. Ik dacht nog ‘als ik mezelf van een afstandje zou zien liggen, zou ik mezelf voor gek verklaren’. Met naakte lijven krioelden we over de kussens. Dit was voor mij zo helend! Mijn onzekerheid en de vervelende associaties met seks waren al na één sessie stukken minder. Er ging een wereld voor mij open.

Daarom ben ik mezelf gaan verdiepen in de tantrawereld. Ik heb mezelf omgeschoold tot gecertificeerd tantra teacher en ben me ook gaan verdiepen in taoïsme en sjamanisme. Het heeft mijn leven enorm verrijkt. Eens in de zoveel tijd organiseer ik samen met Tanya een tantra temple. We creëren een safe space waar mensen op een zachte en veilige manier hun seksualiteit kunnen herontdekken. Want wanneer er seksuele energie door het lichaam stroomt, geeft dit levenskracht.

Soms liggen we met z’n achten naakt en dat voelt helemaal niet meer gek. Natuurlijk, als iemand voor een eerste keer komt, kan het onwennig zijn. Je hoeft je kleding niet perse uit te doen. Alleen als je de enige bent met kleding aan, voelt dat in de praktijk vaak nóg vreemder. Jezelf bloot durven geven zorgt ervoor dat je in het moment leeft en dat is voor mij het ultieme doel van een tantra temple.’

Starten met tantra? Zo doe je dat

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️