Marloes Graat
Marloes Graat Betere wereld 8 mrt 2023
Leestijd: 3 minuten

Good news: Stieglitz ontwerpt een tas samen met Because We Carry

Stieglitz is het eerste Nederlandse merk dat tassen heeft laten naaien door het Because We Carry atelier in Athene. Wanneer je deze prachtige katoenen tote bag koopt, gaat de opbrengt voor 100 procent naar de vrouwen die bij Because We Carry werken in het naaiatelier in Athene. Dat noemen we nog eens een feel good tas.

Toen BEDROCK in gesprek was met de oprichtster van Because We Carry, Steffi de Pous kwam het al even ter sprake: de nieuwe samenwerking van het naaiatelier in Athene met het toffe Nederlandse modemerk Stieglitz. De tas is vanaf nu verkrijgbaar in de webshop van Stieglitz.

Because We Carry naaiatelier in Athene

Because We Carry helpt vluchtelingen die na een lange en vaak traumatische reis zijn aangekomen op Lesbos in Griekenland. Because We Carry geeft noodhulp in de vluchtelingenkampen op het Griekse eiland.

Daarnaast geeft de stichting ook duurzame hulp in Athene. Oprichtster Steffi de Pous vertelde aan BEDROCK: ‘In Athene leven veel vrouwen op straat met hun kinderen. Als je dan eindelijk na maanden- of jarenlang wachten asiel hebt gekregen zijn er bijna geen middelen om je op weg te helpen. Denk aan een huis, werk of een school voor je kinderen. We zijn in gesprek gegaan met de vrouwen die gevlucht zijn en zij gaven aan graag iets te willen leren.’

Steffi (40) oprichter Because We Carry: ‘Moeders die vluchten zijn de sterkste vrouwen van deze tijd’

‘Daarom is Because We Carry een naaiatelier gestart in Athene waar deze vrouwen leren naaien. We hebben een tassenlijn opgezet die door deze vrouwen zelf worden genaaid. Zij verdienen daar hun brood mee, zodat ze zelf hun huur en boodschappen kunnen betalen en zelfvoorzienend zijn.’ Dat is nou nog eens echte women empowerment.

Maar het naaiatelier is zoveel meer dan een werkplek, het is een community: een sisterhood. In de studio helpen de vrouwen elkaar vooruit en krijgen ze hulp van de beste maatschappelijk werkers. De vrouwen leren er de Griekse of Engelse taal, ze krijgen naailesssen en ze zorgen ervoor dat hun kinderen naar school kunnen. In deze veilige haven hebben de vrouwen een plek om hun verhalen met elkaar te delen over pijn, liefde, verdriet, plezier en hoop.

She will rise

In het roze Because We Carry naaiatelier kunnen ze hun naailessen meteen in de praktijk brengen, doordat Because We Carry een tassenlijn is begonnen. Grote canvas tote bags naaien deze vrouwen van begin tot eind in elkaar. Van grote lappen stof tot een prachtige tas met stevige hengsels.

Op de tas vind je een illustratie van een in bloeiende bloem met tranen en hartjes, dit staat als symbool voor groei en schoonheid. De tranen staan voor groei en heling en het water van de tranen zetten we om in liefde om sterker te worden en nog meer te groeien. By carrying this bag, you got the back of these awesome women!

Stieglitz x Because We Carry

Stieglitz is het eerste Nederlandse merk dat samenwerkt met het naaiatelier. Ze hebben een bestelling met tassen geplaatst, die de vrouwen hebben genaaid. Je kunt de tassen kopen voor 59 euro in de webshop van Stieglitz. De opbrengst van de tassen gaat voor 100 procent terug naar de vrouwen die de tas hebben gemaakt.

Naast deze samenwerking heeft Stieglitz ook 950 van hun iconische flared broeken gedoneerd aan het atelier. Deze kunnen ze aan andere vrouwen in nood uitdelen. De vrouwen in het atelier kunnen hierbij hun naaiskills gebruiken om de broeken op maat te maken of in te korten.

De Stieglitz x Because We Carry tas kost 59 euro en je vindt hem in hun webshop.

Stieglitz X Because We Carry tas
Stieglitz

Meer lezen over stichting Because we Carry? Lees hier het interview met oprichtster Steffi de Pous.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️