Malu Kirschbaum
Malu Kirschbaum Betere wereld 30 jun 2024
Leestijd: 4 minuten

Slapen, eten én werken in 18 Europese steden doe je bij The Social Hub

Wat in 2012 begon in Rotterdam als een nieuw woonconcept, is nu uitgegroeid tot een wereldwijd fenomeen. Twee jaar geleden stond het nog bekend als The Student Hotel, maar vandaag de dag heet het The Social Hub: een plek waar de grenzen tussen slapen, eten en werken vervagen. Met maar liefst 18 hubs verspreid over heel Europa, biedt The Social Hub een uniek verblijf aan, waarbij gezelligheid en productiviteit hand in hand gaan.

BEDROCK mocht kennismaken met hun laatste aanwinst, The Social Hub in Glasgow.

The Social Hub als moderne studentenhuisvesting

In Rotterdam ontstond het briljante idee om een ruimte te creëren die veel meer is dan alleen een plek om te slapen. The Student Hotel begon als een moderne studentenhuisvesting die jonge mensen voor zo’n 850 euro per maand een fijne omgeving bood tijdens hun studie. Het concept bleek een schot in de roos en breidde zich snel uit naar andere steden.

Amsterdam, Eindhoven, Groningen en Maastricht volgde. Daarna opende eigenaar Charlie MacGregor vestigingen in Paris, Barcelona en Berlijn. Overal mixen creatievelingen met de studenten en hotelgasten door elkaar en wordt er gechilled, geklooid, gewerkt, gestudeerd, getafeltennist en getafelvoetbald.

Van The Student Hotel naar The Social Hub

Al gauw werd duidelijk dat de behoefte van gasten en studenten verder reikte dan enkel een bed om in te slapen, dus de naam “The Student Hoteldekte de lading niet meer. Mensen wilden flexibele ruimtes waar ze konden verblijven, werken, netwerken en deel uitmaken van een bruisende community.

Deze ontdekking leidde tot de transformatie van The Student Hotel naar The Social Hub, een naam die de nieuwe missie perfect samenvat: het creëren van sociale ruimtes die mensen samenbrengen. The Social Hub stelt het begrip ‘Social’ centraal en wilt als hub gasten en lokale gemeenschappen met elkaar verbinden. 

Nieuwe identiteit

Alles draait om verbinding. Of je nu op zoek bent naar een verblijf tijdens je studie, een nieuwe stad wilt ontdekken, of je zakelijke netwerk wilt uitbreiden, The Social Hub biedt het allemaal. Hun zogenaamde hybride-hospitality model is namelijk ontworpen om aan de veranderende behoeftes van de moderne reiziger te voldoen.

Grenzen tussen werken, leven en ontspannen vervagen. Zowel studenten, als digital nomads, zakenreizigers en lokale inwoners vinden er allemaal een plek die aan hun wensen voldoet en waar ze zich thuis voelen.

18 locaties

Met 18 locaties verspreid over heel Europa heeft The Social Hub haar concept succesvol geïmplementeerd in diverse steden, elk met zijn eigen unieke karakter en voorzieningen. Steden als Madrid, Bologna, Florence en Wenen bieden een breed scala aan faciliteiten die speciaal zijn ontworpen om community’s te creëren en te ondersteunen.

De hubs bieden grote gemeenschappelijke ruimtes, moderne kamers, goed uitgeruste sportscholen, rooftop zwembaden, co-working plekken, vergaderruimtes, en levendige bars en restaurants. Allen ontworpen om een inclusieve en inspirerende omgeving te creëren, waar iedereen kan werken, ontspannen en nieuwe mensen kan ontmoeten.

Bovendien worden er bijna dagelijks events georganiseerd die bijdragen aan een sterke community. Denk aan netwerkborrels, chocolade workshops, yogalessen, fietstochten door de stad en (thema)feestjes.

De laatste aanwinst: Glasgow

De nieuwste parel in de kroon van The Social Hub is Glasgow. Als Edinburgh het Amsterdam van Schotland is, dan is Glasgow zonder twijfel het Rotterdam: minder toeristen, meer edgy. Glasgow heeft een rauwe charme en een creatieve energie die mooi aansluiten bij de visie van The Social Hub.

De hub in Glasgow biedt dezelfde hoogwaardige voorzieningen als de andere locaties, maar met een unieke Schotse twist. Wat Glasgow extra aantrekkelijk maakt, is de nabijheid van The Highlands, een adembenemend bergachtig kustgebied dat op slechts drie uur rijden ligt.

Dit biedt gasten de unieke mogelijkheid om stedelijke en natuurlijke ervaringen te combineren. Of je nu een wandeling wilt maken in de ruige natuur, historische kastelen wilt verkennen, of simpelweg wilt genieten van de serene schoonheid van de Schotse landschappen, vanuit Glasgow is het allemaal binnen handbereik.

De toekomst

Het bedrijf heeft in totaal 23 locaties, waarvan 18 hotels open. Vijf hubs zijn momenteel in ontwikkeling: Porto, Florence Belfiore en Rome openen in 2025, Lissabon en Turijn zullen later gasten verwelkomen.

Dus ga je binnenkort op citytrip in Europa en zoek je nog een plek om te verblijven, te werken of wil je deel uitmaken van de lokale community? Check dan vooral even The Social Hub. Grote kans dat je er alles vindt wat je zoekt, onder één dak.

Deze onbekende Europese steden bezorgen je een onvergetelijke stedentrip

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️