Annemarie Hartsuiker
Annemarie Hartsuiker Liefde & Seks 7 jun 2023
Leestijd: 4 minuten

Seksualiteit is een geschenk dat je telkens opnieuw mag uitpakken

Je bent en blijft je hele leven een seksueel wezen. Ontstaan door seksuele energie, sta je als mens tussen hemel en aarde in. Bloemen groeien dankzij het zonlicht en de voeding uit de aarde. Elke appel die je eet komt voort uit een bevruchting. Seks is all over the place en we denken dat we daar alles over weten, maar eigenlijk weten we slechts de helft. We focussen ons immers voornamelijk naar buiten, terwijl er ook een binnen is.

Vanuit de waarneming van onze zintuigen, richten we ons bij seks vaak op de buitenkant. Hoe zie ikzelf of de ander eruit, hoe ruikt, klinkt, proeft of voelt hij of zij. Bovendien hebben we vaak bepaalde verwachtingen over seks: hoe je het graag zou willen of hoe je denkt dat het hoort te zijn.

Gedachten over seks belemmeren je om echt te voelen in je lichaam, want denken trekt je naar je hoofd. Daardoor ben je niet echt aanwezig in je lichaam en kun je nooit 100 procent genieten. Of je doet heel erg je best om bijvoorbeeld de ander te plezieren waardoor je nog meer naar je hoofd gaat. De oplossing is dus (opnieuw) leren voelen.

Seksualiteit zit diep van binnen

De oplossing ligt in jezelf besloten, maar er is niemand die je vertelt hoe je daar komt. Want wil je weer, meer of eindelijk kunnen genieten van je seksualiteit, dien je naar binnen te keren. Door je lichaam-en gevoelsbewustzijn te ontwikkelen, zodat we ons lichaam werkelijk kunnen belichamen. Dat is minstens net zo spannend als jezelf fysiek ontdekken, want als je naar binnen keert, verzacht en verstil je, waardoor je terechtkomt in het vormloze.

Er zijn daar (nog) geen kaders die houvast bieden, er is alleen een eindeloze ruimte waar je steeds meer en dieper kunt voelen wat jij wilt. Waar jij van geniet. En nee, dat is niet egoïstisch, dat is gezond eigenbelang. Want als jij voelt waar je grenzen liggen, geef je jezelf niet langer weg, maar kun je je overgeven aan iets dat groter is dan jij. En dat leidt tot sacred sex: het helen van je seksualiteit, je basis.

Sacred seks

Sacred seks klinkt misschien wat hoogdravend, maar heilig kun je ook lezen als heel. Heilige seks is dus seks die je heel maakt, omdat het de verbinding tussen je hoofd, hart en bekken herstelt. De seks die we kennen leidt dikwijls tot verwijdering in en van jezelf. En als gevolg daarvan ook tussen jou en je lief, waardoor de bekende patstelling ontstaat waarbij de één seks wil om verbinding te voelen en de ander eerst verbinding wil om seks te kunnen hebben.

Verlies je de verbinding met jezelf, dan word je vatbaarder voor de meningen van een ander. Je past je eerder aan waardoor je vervreemd van jezelf en dat doet pijn. Het in verbinding proberen te blijven met de ander gaat dan ten koste van je interne verbinding. Hoofd, hart en bekken staan niet langer op één lijn en kunnen dus niet meer optimaal met elkaar samenwerken, waardoor jij je eenzaam en alleen voelt.

Diep van binnen weet je waarschijnlijk wel dat er meer mogelijk is op het gebied van seksualiteit. Vertrouw op dat gevoel want het klopt. Je ontdekt het als je naar binnen keert door jezelf (en elkaar) te leren beminnen. Zodat je lichaams- en gevoelsbewustzijn groeit, jij jezelf heelt en precies kunt voelen wat je wel en niet wilt, zonder te verwachten dat je geliefde jouw behoeften vervult. Want als je jezelf bemind, raak je vervuld met jezelf. Je hebt die ander niet langer nodig om je heel te voelen, je bent al heel.

Vanuit die heelheid kun je elkaar echt ontmoeten, beminnen en zo je seksualiteit eindeloos verdiepen. Dan is seks of je partner niet langer een opvulling, maar een aanvulling waardoor één en één drie of meer is. Dat maakt seks magisch.

Bemin Jezelf,
Judith Bruin

seksualiteit

Judith (51) en oprichter van de Sacred Sex Academy, gelooft dat je wordt wie je altijd al geweest bent ‘zodra je seksuele energie vrij door je heen stroomt’. Het enige wat je hoeft te doen, is die krachtige energie leren sturen, beheren en benutten. Zo krijg je grip op je (seksuele) leven en maak je optimaal gebruik van je creatiekracht, innerlijke wijsheid en manifesterend vermogen. Zin hebben in het leven is zin hebben in seks en visa versa. Voor meer informatie over Judith, haar trainingen en de Sexual Healing Coach opleiding kun je kijken op haar website of haar volgen op Instagram.  

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️