Vera Guldemeester
Vera Guldemeester Liefde & Seks 19 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Samen masturberen: wat doet dit met je seksleven?

Samen masturberen kan een waardevolle toevoeging zijn aan het seksleven van koppels. Lees hier meer over het onderwerp samen masturberen en kom erachter wat de voor- en nadelen hiervan zijn.

Omarm deze intieme daad en ga de verbinding aan met je partner op emotioneel en fysiek gebied.  

Wat is samen masturberen?

Samen masturberen is simpelweg het delen van de ervaring van zelfstimulatie met een partner. Dit kan gebeuren terwijl je naast elkaar ligt, elkaar aanraakt of zelfs via videochat, als je niet fysiek bij elkaar bent. Het draait allemaal om het openstellen voor en met je partner én het delen van intieme momenten van plezier. 

Voordelen van samen masturberen

Er zijn diverse voordelen van samen masturberen. Denk hierbij aan de volgende vier punten. 

Versterking van de emotionele band

Het delen van zo’n intieme handeling kan een gevoel van verbondenheid en vertrouwen tussen partners versterken. Het laat zien dat je open bent over je seksuele verlangens en bereid bent om deze verlangens met je partner te delen.

Ontdekken van elkaars verlangens

Samen masturberen biedt een veilige omgeving om te verkennen wat jou en je partner doet opwinden. Dit kan tegelijkertijd leiden tot een beter begrip van elkaars seksuele behoeften en verlangens en dat kan weer de communicatie in de slaapkamer verbeteren.

Stressvermindering

Net als bij individuele masturbatie kan het delen van dit intieme moment stress doen verminderen en juist zorgen voor ontspanning. Het kan een geweldige manier zijn om samen te ontspannen na een lange dag op werk. 

Verhoogt seksueel verlangen

Het kan het libido van allebei verhogen en de zin in seks stimuleren. Ook kan het ervoor zorgen dat de seksuele spanning tussen jou en je liefde vergroot wordt.

Nadelen van samen masturberen

Naast de voordelen, zijn er ook een aantal nadelen. Ook hiervan hebben we weer voorbeelden voor je klaarstaan. 

Mogelijke ongemakkelijkheid

Voor sommige mensen kan het idee ongemakkelijk aanvoelen, vooral als ze verlegen zijn over hun lichaam of seksualiteit. Dit kan een barrière vormen voor openheid en communicatie tussen jou en je partner.

Mismatch in libido

Als een van twee een hoger of juist lager libido heeft dan de ander, kan dit leiden tot spanningen of ongemak tijdens het samen masturberen. Het is belangrijk om het goed te hebben over elkaars behoeften en grenzen.

Verwachtingen managen

Soms kunnen partners verschillende verwachtingen hebben van wat samen masturberen betekent voor hun relatie. Het is belangrijk om deze verwachtingen te bespreken en duidelijk te maken om misverstanden te voorkomen.

Deze edelstenen kunnen je libido verhogen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️