Annemarie Hartsuiker
Annemarie Hartsuiker Betere wereld 11 jul 2024
Leestijd: 2 minuten

Je kunt nu een gebruikte ‘raver’ armband kopen van Balenciaga voor € 3.500

In de categorie circulaire economie hebben wij een heuse raver armband gevonden. Dit bizar dure accessoire vereist vaardigheden van een kunstenaar om er een versleten en verouderde look aan te geven. Je zou het green washing kunnen noemen, doen alsof het product gebruikt is, terwijl de armband toch echt gloednieuw is.

En je betaalt er ook nog eens grof voor!

Duurste raver armband ooit

De handgeborduurde armbanden, met de looks van een versleten festivalbandje, zijn gemaakt in Frankrijk en worden gemaakt met behulp van ambachtelijke technieken die hun oorsprong vonden in de jaren 1850. Denk aan verschillende steken, borduurwerk en getrokken draadwerk, zo meldt de website. Om de armband een verouderde look te geven, wordt er maar liefst een hele dag aan de armband gewerkt.

Overigens heeft Balenciaga wel vaker frappante items in de verkoop. Denk aan een tas die lijkt op een zak Lays chips waar je ook flink voor moet sparen.

Wat de gek ervoor geeft

Op de website van Balenciaga vind je ook een Vogue pet voor 395 euro, en dezelfde soort pet krijg je nu GRATIS bij de Vogue in Nederland. Zo zie je maar: het is maar wat de gek ervoor geeft.

Mensen houden van luxemerken door de dromerige aantrekkingskracht en ze lopen er graag mee te koop. De hoge prijskaartjes deert ze niet als ze kunnen pochen met een duur item. En wat Balenciaga betreft, is het heus niet allemaal handwerk.

Hoewel de items van Balenciaga voor hoge prijzen over de toonbank gaan, is er toch vraag naar de producten. Daarom kunnen ze ook hoge prijzen rekenen want de consument heeft het er blijkbaar voor over. Je betaalt voor het merkwaarde en het is aan de koper om te beslissen of dat de moeite waard is. Wij gaan in dit geval toch liever naar een écht festival en bewaren het bandje wel.

Dé duurzame festivals van dit jaar die je niet wilt missen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️