Leonie Collombon
Leonie Collombon Betere wereld 24 jul 2023
Leestijd: 3 minuten

Dit zijn de 6 leukste Pride-evenementen die eraan komen

Dit weekend wordt het startsignaal van Pride 2023 gegeven. Van 22 juli tot en met 6 augustus vieren we inclusiviteit en gelijkheid van de LGBTQ+-gemeenschap. Die viering gaat hand in hand met de wereldberoemde Canal Parade in Amsterdam, maar er vinden ook kleinere vieringen plaats. Dit zijn de leukste Pride-evenementen van 2023.

De leukste Pride-evenementen van 2023

Pride Walk, 22 juli

Doordat Queer Amsterdam dit jaar ook activiteiten organiseert, begint Pride in 2023 al op 22 juli. Dat betekent nog meer momenten om gelijkheid te vieren, maar net zo belangrijk: om te demonstreren voor rechten die nog altijd hard nodig zijn.

Op de openingsdag wordt daarom de Pride Walk georganiseerd, een mars die start bij het Homomonument in Amsterdam. Met deze mars laten deelnemers zien dat íedereen zichzelf mag zijn.

PINK Hotel, vanaf 27 juli

Heb je op donderdagavond 27 juli al weekend en voel je de behoefte om langer te feesten, dan is het INK Hotel in Amsterdam de plek waar je wilt zijn. Het hotel wordt gedurende Pride omgedoopt tot het PINK Hotel, waar iedereen mag zijn wie die is.

Op 27 juli vindt het openingsfeest van het hotel plaats, daarna is er tien dagen lang nog van alles te beleven. Alles in dat roze thema natuurlijk – van speciale drankjes tot een bottomless brunch waarbij deze mooie kleur centraal staat. Woon je niet in de buurt van Amsterdam, dan kan dit hotel bovendien jouw uitvalsbasis voor de gehele Pride zijn.

The Pride Hub

Ook dit jaar zal The Social Hub (voorheen The Student Hotel)  tijdens Amsterdam Pride worden omgetoverd tot The Pride Hub waar zij een plek bieden voor de LHBTIQA+ community met een uitgebreide line-up van dynamische Pride gerelateerde evenementen, zoals The Better Society Masterclass, Lecture Series en andere events met sprekers als Marieke Samallo, Jason M. Primrose, Bruce Reynolds, Ron Simpson, Aynouk Tan, Hanna van Vliet, Haroon Ali en Arianna Nencini.

social hub
Rechtenvrij beeld via The Social Hub

Vanaf het moment dat The Social Hub de deuren opende, heeft het zich ingezet op het creëren van een veilige omgeving, waar iedereen zichzelf kan zijn en hun identiteit vrij kan uiten. Deze toewijding heeft geleid tot een sterke band met de LHBTIQA+ community.

 

Milkshake Festival, 28 t/m 30 juli

Milkshake Festival is zonder twijfel het favoriete evenement van queer Nederland. Dit jaar worden er niet twee maar drie dagen gedanst in de meest kleurrijke outfits. ‘Niets moet, alles mag’ is de slogan van het festival en dat is eigenlijk wel zo’n beetje alles dat je erover moet weten. Als er één plek op de wereld is waar iedereen lief voor elkaar is, dan is het wel Milkshake.

Pride at the Beach, 30 juli t/m 1 augustus

Even weg van de drukte in Amsterdam? Dan wijk je deze Pride weer uit naar Zandvoort, waar Pride at the Beach plaatsvindt. Met drie dagen aan culturele, educatieve en feestelijke activiteiten laat de badplaats zien dat je ook dáár mag zijn wie je wilt. Enkele activiteiten zijn gratis, voor andere moet je betalen, maar ze hebben allemaal één ding gemeen: je dag eindigt zonder twijfel met overal zand en glitters.

Roze Filmdagen, 22 juli t/m 6 augustus

Pride-evenementen van 2023 staan niet alleen in het teken van feesten; er worden ook educatieve momenten gepland die laten zien waarom deze week nog altijd hard nodig is. De Roze Filmdagen doen dat door het tonen van LGBTQ+-films, die op twee locaties in Amsterdam gratis te bekijken zijn. Deze buitenbioscoop is de perfecte activiteit voor een rustige avond.

Dít is de betekenis achter LGBTQ+

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️