Persbericht

Nieuw online health magazine BEDROCK officieel gelanceerd

Het online magazine heeft een nieuwe benadering van health door naast sport, voeding en relaties ook onderwerpen als spiritualiteit, geesteswelzijn en duurzaamheid te belichten. BEDROCK onderzoekt daarom vragen die betrekking hebben op een gezond en bewust leven en slaat hiervoor de handen ineen met gerenommeerde namen als fitness personality Kayla Itines, topmodel Cato van Ee, promovendus Remko Kuipers en meditatieleraar Tijn Touber. Het health platform is een initiatief van online uitgever Wayne Parker Kent, het digitale bedrijf van producent FremantleMedia Netherlands en Nina Pierson, mede-eigenaar van saladebarketen SLA.

De nieuwe titel richt zich op iedereen die gelooft dat je als mens nooit af, maar altijd in beweging en ontwikkeling, bent. “BEDROCK is geen allesomvattend naslagwerk. Perfectie bestaat nu eenmaal niet, en dat is okay. Maar de beste versie worden van jezelf, voor jezelf en de wereld waarin je leeft, is het mooiste wat er is. Je moet voor jezelf bepalen wat een gezond en bewust leven voor jou betekent. Het enige dat wij kunnen doen is een gids zijn”, aldus Pierson. Directe toepasbaarheid en toegankelijkheid is daarbij van essentieel belang. “Zodat we onze lezers niet alleen laten nadenken over zaken als gezondheid, meditatie en duurzaamheid, maar ook in actie laten komen.”

Pierson benadrukt dat BEDROCK een volledige benadering van het begrip health nastreeft: “Met onze stressvolle multitasklevens is aandacht voor meditatie en spiritualiteit net zo belangrijk als voeding en sport. Met de groeiende behoefte aan zingeving in onze samenleving kunnen ook duurzame en maatschappelijke onderwerpen niet achterblijven. Daarom schrijven wij over de drie pijlers: Mind. Body. Better World.”

Zo legt filosoof en mindfulness trainer Viktoria Susovits uit hoe je met stress op de werkvloer om kunt gaan, vertelt geurspecialist Frances Schoemacker hoe het detoxen met geur bevorderlijk is voor je gezondheid en lees je in haar column hoe Cato van Ee rust vindt in haar hectische leven als topmodel. Promovendus in de evolutionaire geneeskunde Remko Kuipers neemt de gezondheid van artsen onder de loep en fitness personality Kayla Itsines deelt haar ware ik achter de personality die we via Instagram kennen. Met de webserie Hokjes Denken gemaakt in samenwerking met Sol Wortelboer laat BEDROCK verschillende mensen uit de samenleving aan het woord over veel besproken onderwerpen als de fast fashion industrie en hard drugs.

BEDROCK is vanaf vandaag te bezoeken via www.bedrock.nl.

Over de oprichters
Wayne Parker Kent is uitgever van online titels als NSMBL, Culy, Manners en Famme. Onder FremantleMedia Netherlands vallen de televisieproducenten Blue Circle en No Pictures Please en het dramaproductie bedrijf FourOne.Media. Daarnaast heeft FremantleMedia Netherlands een sterk groeiende digitale content department. Nina Pierson is mede-eigenaar en oprichter van de biologische succesvolle saladebarketen SLA.

Noot voor de redactie: Voor beeldmateriaal ga naar www.bedrock.nl. Voor interviews en/of meer informatie over BEDROCK mail naar [email protected].