Maartje Vis
Maartje Vis Betere wereld 6 mei 2024
Leestijd: 1 minuut

Dompel je onder in het boerenleven tijdens de Boerderijdagen 2024

Op de Open Boerderijdagen gaan op ruim 70 melkveebedrijven de deuren open voor het publiek: de boeren laten zien waar hun producten vandaan komen en er zijn leuke activiteiten voor jong en oud.

Op vrijdag 10 mei, de dag na Hemelvaart, en maandag 20 mei, Tweede Pinksterdag, vindt de zeventiende editie van de Open Boerderijdagen plaats. De toegang is gratis.

Open Boerderijdagen 2014: ontdek waar jouw favoriete zuivelproduct vandaan komt

Tijdens de Open Boerderijdagen krijg je een sneakpeak hoe het is om boer te zijn. Door middel van leuke en leerzame activiteiten ervaar je het boerenleven van dichtbij. Dit is natuurlijk ook leerzaam en interessant voor kinderen!

Voor een betere morgen

Zuivelproducten passen in een gezond voedingspatroon. De boeren laten nu zien waar jouw yoghurt, melk of kwark vandaan komt. Verder laten de melkveehouders zien wat zij doen op het gebied van duurzaamheid. Veel Campinaboeren zorgen voor groene energie met het gebruik van windmolens, zonnepanelen en mestvergisters. Op die manier dragen ze bij aan ‘een betere morgen’: je kennis laten maken met zuivel en bijdragen aan een betere toekomst voor de volgende generaties.

Activiteiten

Iedereen is welkom en er is van alles te doen. Denk bijvoorbeeld aan melkpak bowlen, een puzzel maken met zonnepanelen en tegen elkaar strijden in een ‘melkweg race’. Je kunt je ook laten schminken of meedoen aan een (blinde) proeverij in de zuivelbar. Kinderen gaan naar huis met het Campina Doeboek: een boek vol met leuke weetjes, spelletjes en uitleg over dit evenement.

Op campina.nl/boerderijdagen kun je vinden welke boerderijen er mee doen. Op allebei de Open Boerderijdagen, 10 mei en 20 mei, zijn de deelnemende boerderijen open van 10.00 uur tot 16.00 uur. De entree is gratis.

Hulpmiddelen noodzakelijk voor ouderen om veilig thuis te blijven wonen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️