Laura Saija
Laura Saija Planeet 13 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Aranka (29): ‘Ik vind dat mijn beste vriendin niet mag vliegen’

Hoewel veel mensen een stuk bewuster met het milieu bezig zijn dan voor de corona-pandemie, gaat de beste vriendin van Aranka nog steeds veel met het vliegtuig. Aranka vindt dit absoluut niet kunnen. “Ik vond dat ze zichzelf af moest vragen of haar egoïstische reis het waard was om onze planeet te vervuilen.”

“Tijdens de eerste corona lockdown begon ik mij te beseffen hoe slecht wij voor onze planeet zorgen. Voor de pandemie vlogen er dagelijks veel vliegtuigen over mijn huis en tijdens de eerste lockdown was het opeens heerlijk stil in de lucht.

CO2-uitstoot vliegen

Ik ben altijd reislustig geweest en heb zelf ook zeker de nodige vlieguren gemaakt, maar sinds de lockdowns ben ik daar helemaal vanaf. Mijn vriendinnen daarentegen pakten hun oude gewoonten meteen weer op toen de wereld dit jaar weer open ging.

Ik vind dat je dat niet kunt maken met wat er momenteel allemaal gaande is in de wereld. Als we nog met plezier op deze planeet willen blijven wonen moeten we de CO2-uitstoot beperken. Ik was ook niet blij toen mijn beste vriendin Amber mij vertelde dat ze door Zuid-Amerika ging reizen.

Klimaatdiscussie

Het aantal kilo CO2 dat je als persoon uitstoot met de reis daarheen is al bizar hoog. Daarnaast wilde ze ook nog heen en weer vliegen tussen verschillende Zuid-Amerikaanse landen. Ik vond het belachelijk, hoe kun je tussen alle klimaatdiscussies door zo’n beslissing maken.

Amber ging de discussie aan. Ze vond het voor haar persoonlijke ontwikkeling na de heftige lockdown-jaren nodig om deze reis te maken. Vooral Mexico stond hoog op haar verlanglijst. Zichzelf terugvinden in authentieke Mexicaanse communities.

Laag pitje

Ik vond dat ze zichzelf af moest vragen of haar egoïstische reis het waard was om onze planeet te vervuilen. Amber dacht dat ik jaloers was. Helaas kon ik haar niet overtuigen en van mening doen veranderen. Volgende maand staat haar reis gepland.

Amber heeft nog geen einddatum voor haar reis en ik weet dus niet wanneer ze terugkomt. Onze vriendschap staat op een laag pitje. Sinds de discussie heb ik haar niet meer gesproken en ik ben ook niet van plan om contact met haar op te nemen. Ik sta nog steeds niet achter haar keuze om naar Zuid-Amerika te vliegen.”

Deze 5 hardnekkige misvattingen zorgen ervoor dat we blijven vliegen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️