Rosa Bertram
Rosa Bertram Verzorging 8 aug 2023
Leestijd: 3 minuten

Deze natuurlijke skincare merken komen van Nederlandse bodem

De huid is ons grootste orgaan en werkt als een ware barrière voor de buitenwereld en jouw lijf. Alle reden dus om daar vooral níet al te toxische producten op te smeren, maar juist te kiezen voor natuurlijke en pure ingrediënten, maar waar haal die vandaan? Het liefst natuurlijk niet uit de andere kant van de wereld, met oog op het milieu. Deze natuurlijke skincare merken komen gewoon van Nederlandse bodem.

Gelukkig worden natuurlijke huidproducten steeds makkelijker verkrijgbaar en zijn er inmiddels heel wat fijne natuurlijke, skincare merken die gewoon van Nederlandse bodem komen.

Natuurlijke skincare merken uit Nederland

Deze fijne natuurlijke, skincare merken worden geheel lokaal geproduceerd in Nederland en hoeven dus niet van ver te komen. Dat betekent dat de huidproducten niet uit een ander land te hoeven worden geïmporteerd waar de nodige verbranding van koolstof bij komt kijken. Hoe lokaler, hoe beter dus.

Hoewel we traditioneel gezien veel hout couture huidmerken kennen uit Frankrijk en Italië, doet Nederland daar zeker niet aan onder. Steeds meer mooie, duurzame producten komen gewoon van Nederlandse bodem. Ken jij ze al?

Witlof

We beginnen met een persoonlijke favoriet: Witlof. De naam kan haast niet meer duiden op de Nederlandse komaf and we love it! Alle producten van het natuurlijke skincare-merk zijn namelijk 100 procent natuurlijk en vegan.

Zelf gebruik ik al ruim een jaar de getinte dagcrème met SPF op dagelijkse basis. Drie in één dus, wat ontzettend fijn is als je geen zin hebt om met verschillende producten in de weer te zijn.

Nourished

De Nederlandse Floor en de Australische Erin zijn on a mission. En wel om vegan en natuurlijke huidproducten toegankelijk te maken voor iedereen met hun platform en webshop Nourished.

Hoewel de vrouwen ook een podium bieden aan hele fijne skincare producten uit Australië (daar komt Erin vandaan), heeft het duo inmiddels óók een eigen skincare-lijn ‘Nourished Daily‘, een hair-care lijn samen met Romy Boomsma, maar verkoopt het platform ook allerlei verschillende huidverzorging producten van andere, duurzame Nederlandse merken.

Neem dus eens een kijkje bij de webshop en je vind er geheid één van je nieuwe favoriete, natuurlijke huidproducten. Oók van Nederlandse bodem.

Naïf

Voor natuurlijke huidproducten zonder microplastics voor jezelf en je kleintje wil je zeker weten bij Naïf zijn. Waarom? Toen Jochem en Sjoerd in 2013 voor het eerst allebei vader werden, kwamen zij erachter dat er zelfs in babyverzorging schadelijke ingrediënten zaten en besloten om het heft in eigen handen te nemen. De rest is geschiedenis!

Naïf heeft verschillende collecties aan huidverzorging voor baby’s, kids én volwassenen met natuurlijke ingrediënten die ook voor de planeet goed zijn. Win-win, toch?

Wish to be Wild

Een naam om alleen al bij weg te zwijmelen en de romantische flesjes doen niets minder dan dat. Het Nederlandse, natuurlijke skincare-merk heeft een collectie van heerlijke oliën voor de huid die met de hand geblend zijn in onze hoofdstad.

In de webshop van Wish to be Wild vind je een fijne argan & rose face oil, een argan & neroli body oil en een relaxing lavendel roller. Simpel, maar oh-zo fijn.

Zonnebrand zonder schadelijke stoffen: deze natuurlijke zonnebrandcrèmes wil je hebben

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️