Julia van Buuren
Julia van Buuren Persoonlijke verhalen 12 jun 2024
Leestijd: 3 minuten

Nathalie runt nu haar eigen bedrijf: ‘Mijn leven is 180 graden gedraaid’

Het is nooit te laat om opnieuw beginnen; een nieuwe carrière, relatie of een compleet ander leven. In deze serie spreken we inspirerende vrouwen die het roer helemaal omgooiden. Vandaag vertelt Nathalie (42) over haar switch. Van wonen in de randstad en werken in loondienst naar een eigen bedrijf midden in Gelderland; zij maakte de switch.

Alleen, dit ging allemaal niet zonder slag of stoot.

Leven in Rotterdam

“Ik woonde in de regio van Rotterdam en had daar een groot sociaal leven. Ik werkte in loondienst als eventmanager en boekte locaties voor het bedrijf waar ik voor werkte. Ook al had ik het hier enorm naar mijn zin, toch dacht ik soms wanneer ik op één van die mooie locaties was: hoe mooi zou het zijn als ik ooit zoiets in mijn bezit had. Ook merkte ik dat, omdat ik uit een ondernemersgezin kom, het ondernemerschap altijd iets mij me triggerde.

De sprong wagen: een eigen bedrijf

Toen ik een nieuwe relatie kreeg en besloot om samen te wonen, was het tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe woning. Mijn vriend wilde graag veel buitenruimte en toen het ideale pand voorbij kwam, konden wij deze niet afslaan. Het was een prachtige boerderij in Gelderland waar ik ook een vergader- en evenementenlocatie van kon maken.

Ondanks dat ik de regio totaal niet kende, ik had er zelfs nog nooit van gehoord, besloten we om een sprong in het diepe te nemen.

‘Ik had veel last van heimwee’

Vol vertrouwen ging ik het avontuur aan maar helaas begon net de coronatijd. Ineens woonde ik op een totaal nieuwe plek waar ik niemand kende. Toen ben ik echt mezelf tegengekomen. Ik moest alles opnieuw opbouwen en dat was best pittig.

Ik dacht dat ik flexibel was maar in plaats daarvan kwam ik erachter dat ik veel waarde hecht alles wat vertrouwd is. Ook vond ik het lastig om aansluiting te vinden en had ik ineens veel last van heimwee, iets wat ik helemaal niet van mezelf kende.

Oude overtuigingen loslaten

Nu woon ik er 3,5 jaar en het gaat steeds beter. Ik heb mijn eigen overtuigingen steeds meer los kunnen laten. Van tevoren had ik alles namelijk best wel geïdealiseerd en daardoor bleek het allemaal toch wat minder makkelijk dan gedacht. Ook stond ik minder open voor mijn nieuwe leven. Maar inmiddels leer ik steeds meer nieuwe mensen kennen en als ik het echt even niet trek maak ik een korte trip naar Rotterdam.

Geen spijt

Mijn leven is 180 graden gedraaid; ik ben nu bijna altijd thuis, woon in een boerderij en heb een hond. Ik heb veel minder vrijheid dan voorheen en ook al heb ik hier best aan heb moeten wennen, ik heb absoluut geen spijt van mijn switch.

Ik vind mijn werk geweldig en ben helemaal in mijn element. Ook had ik op geen enkele andere manier zoveel over mezelf kunnen leren. Bovendien gaat het goed met mijn bedrijf en hebben we er iets moois van kunnen maken.

Een eigen bedrijf: ga ervoor

Voor iedereen die twijfelt om een switch te maken: ga ervoor als je het echt wil en probeer voorbij de angst te kijken. Je komt namelijk altijd dingen tegen die je van tevoren niet had kunnen bedenken.”

Sandra ruilde haar luxe leven in en reist met haar busje dwars door Europa

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️