Rosa Bertram
Rosa Bertram Watch 8 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Dé must see groene titels op het Movies that Matter Festival 2022

Met liefde delen we regelmatig toffe films en documentaires op BEDROCK met een maatschappelijk of duurzaam randje. Nu het Movies that Matter Festival eraan komt, kan een must see lijstje van de beste duurzame documentaires natuurlijk niet ontbreken. 

Dit jaar vindt het bewust filmfestival plaats van 8 t/m 16 april 2022. De eerste dag is vandaag dus! Daarom een rijtje van films om uit te kiezen, want ook dit jaar zijn er weer heel wat milieubewuste titels onderdeel van het programma.

We maakten een green voorselectie:

1. Bigger Than Us

Bigger Than Us vertelt het verhaal van de 18-jarige Melati uit Bali die andere jongeren van over de hele wereld ontmoet die strijden voor een betere toekomst. Een van hen is Memory Banda uit Malawi, die zich inzet om kindhuwelijken uit te bannen.

In een tijd waarin alles uit elkaar lijkt te vallen, laten deze jongeren zien dat iedereen een verschil kan maken. 

Alvast de trailer bekijken?

2. Invisible Demons

Invisible Demons, een film die zich afspeelt in India, Delhi, wordt laten zien hoe klimaatverandering nú hartstikke bezig is, en niet iets is wat pas in de toekomst plaatsvindt. De filmmaker Rahul Jain prikkelt de kijker met het laten hunkeren naar gelijkheid in de wereld als het aankomt op toegang tot een schone lucht en schoon drinkwater

Bekijk hieronder alvast de trailer.

https://www.youtube.com/watch?v=dyiNRngPjlI&feature=youtu.be

3. Icarus Balance

Icarus Balance is een politiek essay met een relevant thema in het Mediterraans gebied. Een plek waar cruiseschepen, vissersboten, migranten elkaar ontmoeten en wetenschappers onderzoek doen naar de gevolgen van de wereldwijde klimaatverandering.

Een plek waar de eerste signalen worden afgegeven. Hoe iet dat eruit? Bekijk hieronder alvast de trailer.

 4. The Territory 

De inheemse Uru-eu-wau-wau cultuur in Brazilië wordt bedreigd en hun bevolking slinkt. Getergd door illegale houtkap en mijnbouw, verlies van heerschappij over hun eigen oerwoudgebied en landroof, riskeren jonge inheemse leiders zoals Bitate en Ari, samen met hun mentor, milieuactivist Neidinha, hun leven om het regenwoud te verdedigen.

Ze richtten hun eigen mediateam op, waarbij ze technologie gebruiken om de waarheid bloot te leggen en terug te vechten. Een echte must see dus!

Bekijk hieronder alvast een stukje van de documentaire.

 Zien we je daar? 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️