Annemarie Hartsuiker
Annemarie Hartsuiker Welzijn 23 apr 2024
Leestijd: 5 minuten

De leukste originele en duurzame moederdagcadeaus

Zin of onzin? Moederdagcadeaus zijn zeker geen must, maar als je dan iets geeft, wil je ook dat jouw cadeau in de smaak valt. Bij jouw moeder natuurlijk en als het even kan ook bij moeder aarde. Maar wat geef je een moeder (die bijna alles al heeft)? BEDROCK heeft Moederdagcadeaus voor Moederdag 2024 gecureerd waarmee je indruk maakt.

Veelal zijn dit nuttige moederdagcadeaus waar je moeder, vriendin of andere belangrijke persoon in 2024 van opknapt. Selfcare zaken waarmee je investeert in je raadt het al: jezelf.

Marie-Stella-Maris giftset

In de kader van de betere moederdagcadeaus tikt Marie-Stella-Maris alle boxen aan. Ten eerste is het een nuttig product, iedereen frist zich namelijk op en gebruikt zeep. Daarnaast maken ze gebruik van refill verpakkingen en creëren op deze manier geen waste. Als laatste doneer je met jouw aankoop ook nog voor een ander in de wereld; het merk doneert namelijk structureel een deel van de opbrengst aan duurzame waterprojecten in landen waar dit niet of beperkt beschikbaar is. Mooi toch?

verzorging voor moederdag
Marie-stella-maris

Caring home giftset, €34,90 via Marie-Stella-Maris of bij De Bijenkorf

Een overnachting in het Kruisherenhotel in Maastricht

Het Kruisherenhotel in Maastricht is een exclusief designhotel in het centrum van de stad, gevestigd in een voormalig 15e eeuws klooster. Deze prachtige plek is centraal gelegen waardoor je makkelijk met je moeder of een vriendin de stad kunt verkennen. Als je daar geen zin in hebt, hoef je het beeldige hotel niet uit, er is namelijk ook een fantastisch restaurant. Begin jullie escape met een glas champagne en met mooi weer kan dit zelfs in de weelderige binnentuin. Na een nachtje slapen, staat er een uitgebreid ontbijt te wachten. Het Kruisheren hotel is onderdeel van de Oostwegelwegelcollection en daar boek je ook jouw unieke verblijf.

DIPTYQUE x CAFÉ VERLET

De sfeer van een Frans café in een kaars? Oui! Het Franse DIPTYQUE viert samen met het iconische Café Verlet de Franse levenskunst van het genieten en verwent je met vier nieuwe delicate geurkaarsen. De verrukkelijke aroma’s zijn geïnspireerd op de zoete lekkernijen die worden geserveerd in dit Parijse café. De geurkaarsen Café, Chantilly, Biscuit en Fruits Confits zijn geïnspireerd op het menu van Café Verlet, dat bekendstaat om zijn selectie van dertig koffiesoorten van zuivere herkomst. Je zou best eens wat vaker koffie met jouw moederfiguur mogen doen en als dat er té vaak bij inschiet, zijn deze geurkaarsen een fijne reminder.

geurkaars diptyque moederdag 2024
Skins Cosmetics

Scented Classic Candle Biscuit 190gr €62 via Skins Cosmetics

Vaasjes voor zelf geplukte bloemen

vaasjes
De Bijenkorf

Wanneer je een bos bloemen koopt, schrik je soms van de prijs. Voor hetzelfde geld kun je bijvoorbeeld ook deze drie schattige vaasjes van &Klevering kopen. Oer-Hollands, net als de gewoonte dat Nederlanders dingen graag gratis hebben. En een ding is natuurlijk ook voor iedereen: bloemen. Nu het lente is, vind je soms de mooiste exemplaren naast de weg. Of bezoek een pluktuin!

Set van 3 vazen, €45 &Klevering via De Bijenkorf

Skincare van MOTHR EARTH PROOF®

MOTHR EARTH PROOF® is een nieuw Nederlands skincare-merk dat met een 4-stappen ritueel werkt waarbij alleen natuurlijke, hoogwaardige, krachtig werkende en pure ingrediënten worden gebruikt. Denk hierbij aan kruiden, oliën, boters, essentiële oliën en CO2-extracten van plantaardige ingrediënten. Het merk is ontwikkeld door Andrea van Reeken-Slee wiens passie voor – en kennis van – de heilzame werking van de natuur de basis vormt van haar duurzame skincare merk. Natuurlijke verzorging kan soms geurloos of zelfs muf ruiken, deze producten niet! Door de pure natuurlijke essentiële oliën werken de producten ook als aromatherapie.

MOTHR EARTH PROOF® skincare routine, verkrijgbaar via de website

Guasha steen en Facial Roller van rozenkwarts

Om de skincare routine extra kracht te geven, is de guahsa steen een mooie tool.  De guasha rozenkwarts gezichtsroller verstevigt je huid en zorgt ervoor dat deze er gehydrateerd blijft. Ook zorgt de steen voor minder spierspanning en een betere opname van verzorgingsproducten.

guasha steen
Beeld via BOL.com

Guasha steen en facial roller, €18.90 via BOL.com

Jansz. Rosé Garden

Rosé, hoe cliché, is nooit een slecht idee. Plan een dagje Amsterdam met je moeder en vermijd de drukte van het centrum, maar wijk uit naar de negen straatjes, waar je ook Jansz. vindt. Het restaurant van Pulitzer Amsterdam is een van onze favoriete stops aan de Amsterdamse grachten. En in de lente kun je weer nippen van verschillende roséwijnen in de Rosé Garden. Uiteraard staan er mooie gerechten op het menu die de wijn vergezellen. Een idyllische plek gehuld in pasteltinten, welke moeder wordt daar nou niet blij van?

Restaurant Jansz. – Reestraat 8

Jansz rosé garden
Jansz

Portrait of a lady van Frederic Malle

Heeft jouw moeder al een signature geur of nog niet? Deze is in ieder geval een aanrader! Elegantie gepersonifieerd. Beschouw parfum als een portret van de draagster: het geluid van haar stem, haar blik, de manier waarop ze kaarten speelt. En als je dan denkt aan je moeder, kan deze geur alleen maar goed uitpakken.

parfum portrait of a lady
Bijenkorf

Frederic Malle, vanaf €180 via De Bijenkorf

Medik8 Moisture Daily Facial Cream

Moisture Daily Facial Cream is gebaseerd op Medik8’s gepatenteerde H.E.O.Ⓡ technologie en bevat een geoptimaliseerde mix van bevochtigingsmiddelen, verzachtende ingrediënten en occlusieven voor een krachtige, diepe hydratatie die geschikt blijft voor dagelijks gebruik. Een beauty parel voor op de plank bij jouw moeder!

Medik8
FS Agency

Moisture Daily Facial Cream, €58,95 Medik8

Body Spa – House Of Rituals

De producten van Rituals zijn een echt selfcare cadeau en daarom erg populair om te geven in Nederland. Immers, je slaat de plank nooit mis met een fijn verzorgingsproduct. Alleen is het natuurlijk nog specialer om een ervaring cadeau te doen. Ook dat is mogelijk bij House of Rituals, een plek waar de innerlijke en uiterlijke mens gepamperd wordt. In Amsterdam bevindt House of Rituals zich middenin het centrum en toch is het een oase van rust. De stijlvolle omgeving kalmeert de zintuigen en je boekt er diverse behandelingen, van een unieke foam massage tot een pedicure, alles kan.

Bekijk hier het hele Body Spa menu (Amsterdam, Almere en Maastricht)!

Dit was ons lijstje met moederdagcadeaus voor 2024, een mix met unieke gifts en belevingen. Dit laatste is overigens altijd fijn om te geven!

WIN: Lavido natural skincare voor moederdag

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️