Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Welzijn 12 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Kerstetentjes op de planning? 6 x heerlijke mocktails (als je geen zin in de kater hebt)

Hoe zeer we ook kunnen genieten van een cocktail of een glaasje wijn: de nadelige effecten van alcohol zijn niet te negeren. Zo beschadigt ‘t de lever, wordt het geassocieerd met kanker en verhoogt het het risico op hersenbeschadiging. Daarnaast tast het ook het zenuwstelsel aan, beschadigt het ‘t maagslijmvlies en heb je een groter risico op een hoge bloeddruk. Reden genoeg dus om je alcoholische drankje vaker te verruilen voor één van deze heerlijke mocktails.

Extra voordeel: van een kater heb je de volgende dag geen last.

6 x heerlijke mocktails

1. Alcoholvrije piña colada

Met ananassap, ananas, kokosroom en ijsblokjes kun je heel makkelijk een alcoholvrije piña colada maken. Tropisch en súperlekker.

> Recept: Alcoholvrije piña colada

2. Alcoholvrije Spritz

Ben je fan van Apérol Spritz? Dan is de alcoholvrije tegenhanger vast ook wat voor jou. In plaats van Apérol wordt Seedlip gebruikt. Seedlip ken je misschien wel als ‘de eerste alcoholvrije en gedestilleerde sterke drank’. Wij vinden het een heel interessant destillaat met een bijzondere smaak. In een Seedlip Spritz komt ‘ie goed tot z’n recht.

> Recept: Alcoholvrije Spritz van Seedlip

3. Alcoholvrije mojito

Mojito is misschien wel dé klassieker der klassiekers. Normaal wordt ’ie gemaakt met rum, maar die alcohol is heus niet nodig om je in Braziliaanse sferen te wanen. Deze non-alcoholische variant met ginger ale is net zo lekker! Bye bye hangovers.

> Recept: Alcoholvrije mojito

4. Alcoholvrije Hot Toddy

Een Hot Toddy is een cocktail bestaande uit whisky, honing, citroen, kaneel en kruidnagel. Die combinatie van ingrediënten is zó verwarmend dat het ook wel eens als medicijn tegen verkoudheden en griepjes wordt gekroond. Gelukkig is whisky helemaal geen must om dit drankje te bereiden. Met Seedlip Grove 42 kun je heel makkelijk een alcoholvrije en net zo lekkere versie op tafel zetten.

> Recept: Alcoholvrije Hot Toddy

5. Alcoholvrije cocktail met miso, karamel en pruim

Deze mocktail is een hele bijzondere: het is er één met miso, karamel en pruim. Klinkt ‘t een beetje vreemd? Geloof ons nou maar dat het écht werkt en zelfs heel lekker is. Hiermee maak je gegarandeerd indruk op je vrienden!

> Recept: Alcoholvrije cocktail met miso, karamel en pruim

6. Alcoholvrije glühwein-punch

Glühwein-punch valt een beetje tussen een cocktail en wijn in. Maar één ding is zeker: deze alcoholvrije versie gaat je hele gezelschap tevreden stemmen. Bovendien maak je van deze mocktail meteen véél in een keer. Handig!

> Recept: Alcoholvrije glühwein-punch

Welke mocktails zet jij dit jaar op tafel?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️