Annemarie Hartsuiker
Annemarie Hartsuiker Betere wereld 19 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Met deze duurzame tip verwijder je kalkaanslag

Hoe vaak je ook boent, de glazen douchewanden zijn al gauw niet meer transparant. Zonde! Want het liefst heb jij een badkamer die spik en span in orde is. Met agressieve middelen tegen kalkaanslag in de weer gaan, zie je ook niet zitten. Daarom delen wij een duurzame tip om kalkaanslag te verminderen.

Kalkaanslag komt in de beste huishoudens voor. Het leidingwater in Nederland is hard, dit wil zeggen dat het water normaal gesproken veel kalkdeeltjes bevat. Door te douchen met hard water ontstaat er op den duur kalkaanslag op de douchewand.

Kalkaanslag voorkomen

De beste manier om kalkaanslag te voorkomen is door het glas na elke douchebeurt goed schoon en droog te maken. Dit doen wij met een raamtrekker, en daarna nog even met een handdoek. Sommige mensen vergeten dit te doen, of wonen met huisgenoten die niet zo gedisciplineerd zijn.

Dan zijn er allerlei schoonmaakmiddelen gemaakt om kalkaanslag te verwijderen. Toch hoef je niet meteen met agressieve huis, tuin en keukenmiddelen te boenen. De meest effectieve én duurzame manier om kalkaanslag te verwijderen heb je meestal al in huis.

Schoonmaakazijn en water

Het enige dat je nodig hebt om kalkaanslag van jouw douchewand te verwijderen, is een lege plantenspuit, schoonmaakazijn en water. Meng dit goedje, spray het op de douchewanden en laat het even intrekken. Spoel het glas hierna af met schoon, warm water en droog het goed af om te voorkomen dat je weer van die doffe kalkplekken krijgt.

Geen zin om dit na iedere douchebeurt te moeten herhalen? Probeer dan toch na iedere douchebeurt het glas droog te maken.

Extra tip

Schoonmaakazijn ruikt niet erg lekker. Onze tip is dan ook om er een vleuge citroensap (pas op met natuursteen!) of lavendel aan toe te voegen. Hierdoor krijgt je badkamer toch die frisse geur op een ecologische manier.

8 lifehacks voor het schoonmaken met natuurlijke producten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️