Leonie Collombon
Leonie Collombon Liefde & Seks 4 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

Met de 333-theorie verdiep je de connectie met je date

Ga je op een eerste date? Zeker wanneer je de persoon nog niet in het echt kent, maar bijvoorbeeld via een datingapp, kan dat spannend zijn. Om een diepere connectie op te bouwen kun je ervoor kiezen om niet enkel over koetjes en kalfjes te praten, maar de 333-theorie zou helpen. Die theorie heeft alles te maken met aanraking.

Datingapp Fruitz lanceert de aanpak, die gebaseerd is op de wetenschap. Volgens de 333-theorie wil je tijdens de eerste drie dates drie subtiele contactmomenten inbouwen die per stuk drie seconden duren. 3-3-3, dus. Waarom drie dat heilige getal is? Het heeft deels te maken met herhaling, maar ook met wederzijds respect.

Een diepere connectie met de 333-theorie

Allereerst die herhaling: volgens verschillende onderzoeken komt er oxytocine vrij bij herhaaldelijke aanraking. Oxytocine wordt ook wel het liefdeshormoon genoemd en zorgt ervoor dat men sneller een connectie met elkaar opbouwt.

Het zou de verbinding versterken en levert gelukkige gevoelens op, waardoor je je meer op je gemak voelt tijdens de eerste date. Uiteindelijk zorgt dat voor intensere gesprekken, bijzondere vragen en een diepere interesse in elkaar. Het herhalen van die 3-seconde durende contactmomenten zorgt er hierdoor voor dat ook de date voor herhaling vatbaar is.

Grenzen respecteren

De drie in de 333-theorie is daarnaast gebaseerd op wederzijds respect. De subtiele contactmomenten maken het eenvoudiger om in de gaten te houden hoe je date erop reageert. Raakt je date jou als reactie ook aan, dan is het gevoel waarschijnlijk wederzijds en kun je op date twee en drie hetzelfde doen.

Trekt hij/zij zich terug of geeft je date na de eerste subtiele aanraking aan daar niet van gediend te zijn, dan weet je genoeg en stop je met de aanrakingen.

Want dat is natuurlijk het belangrijkste van alles: respecteer te allen tijde de grenzen van je date. Voel je geen wederzijdse connectie of geeft je date aan liever niet aangeraakt te worden? Dan past de 333-theorie niet bij jouw situatie.

Bij het respecteren van elkaars grenzen hoort natuurlijk ook de soort aanraking die je toepast: niet iedereen is er van gediend om direct een hand op zijn/haar onderrug te voelen. Start eerder met een knuffel van drie seconden of een snelle hand op elkaars schouder. Is de diepe connectie eenmaal daar, dan komt de rest waarschijnlijk vanzelf.

Spiritueel daten: zo doe je dat

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️