Bedrock's expert
Bedrock's expert Psyche 4 mei 2024
Leestijd: 4 minuten

In deze 10 stappen leer ook jij squirten

Anno 2019 weet – bijna – iedere vrouw dat orgasmes niet alleen ontstaan dankzij het stimuleren van de clitoris. Een andere ‘hotspot’ tussen onze benen is de G-spot. Wanneer je deze op de juiste manier prikkelt, kun je squirten.

Squirten – wanneer je opgewonden raakt vullen de klieren van je vagina zich met vocht en zodra je G-spot haar hoogtepunt bereikt spuit je dit vocht uit je vagina – is voor sommige vrouwen heel normaal. Zij hebben geen ‘bijzondere handelingen’ nodig om tot een G-spot orgasme te komen. Voor andere vrouwen daarentegen gaat het iets lastiger. Maar met dit stappenplan leer ook jij squirten!

Stap 1: een ‘veilige’ ruimte

Als je op het punt staat om te gaan squirten krijg je het gevoel dat je moet plassen. Het is niet gek dat je het eng vindt om ‘in bed te plassen’. Dit gevoel weerhoudt veel vrouwen er dan ook van om zichzelf compleet te laten gaan. Dit heeft ten eerste te maken met schaamte, maar ook met angst om het bed te bevuilen. Tip: als je je matras voorziet van een beschermlaagje – een baddoek, oude lakens of een zeiltje – blijft het matras ongedeerd!

Stap 2: ontspan van top tot teen

Als je gespannen bent reageren je spieren hier ook op. Je raakt stijfjes, waardoor je lichaam geen kans maakt om zich helemaal los te laten. De ultieme ontlading komt alleen op gang als je lichaam helemaal zen is. Daarom is het essentieel om naast de nodige veiligheidsmaatregels (zie de eerste stap) ook een relaxte sfeer te creëren. Wat dacht je van ontspannende muziek? Een rustgevende geurkaars? Of een fijne massage?

Stap 3: raak opgewonden

De truc van squirten is opbouwing. Als je meteen begint met het stimuleren van de G-spot belooft dit niet veel goeds. Spendeer lekker veel tijd aan het voorspel, zodat je de spanning langzaam opbouwt. Leg de focus ook op je clitoris, om de bloedtoevoer naar je vagina te bevorderen. Op deze manier wordt je G-spot tot in de puntjes voorbereid op een ongekend hoogtepunt.

Stap 4: vind de G-spot

Compleet ontspannen én ontzettend geil? Breng dan twee vingers naar binnen en ga op zoek naar het sponsachtige plekje. Deze bevindt zich ongeveer 3 centimeter in je vagina, dus graaf niet de diep. Heb je je G-spot gevonden? Maak dan een ‘kom hier’ beweging met je vingers. Als je je vingers op deze manier beweegt merk je vanzelf of je de juiste spot raakt!

Stap 5: verken je hotspot

Was jouw eerste clitorale orgasme de lekkerste? Vast niet! Dit komt omdat je er door de jaren heen achter komt wat je lekker(der) vindt. Probeer daarom op een rustig tempo te experimenteren met verschillende bewegingen om erachter te komen wat jou tot een climax kan brengen.

Stap 6: voer de druk op

Je clitoris is een klein wonderbaarlijk knobbeltje, die je met liefde moet behandelen. Je G-spot heeft daarentegen iets meer druk nodig om jouw benen te laten trillen van genot. Het kan soms knap lastig zijn om jezelf te blijven vingeren, zonder kramp te krijgen. Een seksspeeltje. speciaal ontworpen om de G-spot te prikkelen, zorgt voor iets meer speelruimte. Als je je eigen lichaam goed genoeg kent of dit experiment liever met je lover aangaat kun je je partner natuurlijk ook liefjes aankijken.

Stap 7: niet stoppen!

Heb je de juiste beweging, ritme en druk te pakken? Ga dan vooral door met wat je (partner) doet. Je zult merken dat je G-spot steeds groter wordt, omdat zij zich vult met vocht. Misschien lijkt het alsof je vingers (of die van je lover) of speeltje zachtjes uit je vagina gedrukt worden, maar laat je niet kisten. Zolang de stimulatie fijn voelt is er geen enkele reden om te stoppen!

Stap 8: hét moment

Op een gegeven moment wordt de druk zo voelbaar, dat het lijkt alsof je heel nodig moet plassen. De truc is om nu vooral NIET te stoppen met het stimuleren van je G-spot. Je bent juist op de goede weg! Hoe moeilijk het dan ook is, probeer (je lichaam) helemaal te ontspannen. Probeer niet te persen of jezelf wijs te maken dat je MOET squirten. Dit werkt averechts. Geef je over aan het onbekende gevoel en laat jezelf helemaal gaan. Krommende tenen gegarandeerd!

Stap 9: geniet

Wilde het squirten niet lukken? Niet getreurd. Oefening baart kunst, ook tussen de lakens! Laat je (of jullie) intieme momentje niet verzieken door deze teleurstelling, maar leer juist van dit moment. Wat vond je lekker? En wat vond je juist minder fijn? Maakte je je stiekem toch druk om de lakens? Of schaamde je je voor het gevoel dat je moest plassen? Evalueer, leer en probeer het de volgende keer weer!

Stap 10: onder de knie

Als je deze stappen vaak genoeg herhaald, krijg je het trucje vanzelf onder de knie. Ben je inmiddels een pro in spuitend klaarkomen? Dan kun je proberen om tijdens de penetratie te squirten. Hierbij is het belangrijk dat je partner je niet té diep penetreert, omdat de G-spot zich voor in de ingang van je vagina bevindt. Als je je bekken kantelt is de kans groot dat hij je G-spot goed raakt. Varieer van seksstandjes om erachter te komen welk standje voor jullie werkt. Communiceer, om hem te laten weten wanneer hij goed zit of juist niet. En neem alle bovenstaande tips mee voor een daverend G-spot orgasme!

Dit is wat een zuivelvrij dieet kan doen voor jouw seksleven

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️