Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Werk 6 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Hoe kan je je laptop toch in de zon gebruiken?

Even je mails afhandelen in het zonnetje: wat klinkt dat toch idyllisch! Tót je plaatsneemt aan je terras en beseft dat je amper je scherm kan lezen door de overbelichting die de zon veroorzaakt. Toch geen zin om weer naar binnen te verhuizen? Met deze tips kun je toch je laptop in de zon gebruiken.

Wanneer het zonnetje schijnt, is het frustrerend om 8 uur per dag op kantoor door te brengen. Dan maar de buitenlucht opsnuiven en van daaruit werk afhandelen?

Met die felle zon is het helaas niet altijd makkelijk om het scherm van onze laptop te kunnen lezen. Wil je toch je laptop in de zon gebruiken? Dat kan met deze tips.

Laptop gebruiken in de zon: tips & tricks

Tip numéro uno. Draai je laptopscherm al-tijd weg van de zon. Hoe meer zonlicht je scherm binnenkomt, hoe minder je zal kunnen lezen. Makes sense, right?

Ten tweede kan je de helderheid op maximaal zetten. Niet super energiezuinig voor je laptop, maar daarvoor krijg je er wel een heerlijk zonnetje bij.

Een parasol of een klein schaduwplekje is natuurlijk het allerbeste. Je bent dan nog altijd in de buitenlucht maar je scherm is wel een stuk leesbaarder.

Voor de echte hard-core zonnepakkers bestaat er daarnaast nog een handige gadget, namelijk een laptoptentje. Het woord verklapt het al: je plaatst een nylon tentje om je laptop heen, zodat zonlicht buiten blijft en je toch lekker kan blijven tikken. Misschien niet de allerhipste accessoire, maar geef toe: stiekem is het wel briljant bedacht, toch?

Overweeg ook dit

Daarnaast kan je ook overwegen of je voor het werk waarmee je bezig bent niet net zo goed een tablet kan gebruiken. Dat is gebruiksvriendelijker, omdat je je tablet op die manier eenvoudig mee kan draaien wanneer de zon draait.

Tot slot willen we je er wel aan herinneren dat het voor je laptop toch niet zo’n heel goed idee is om hem langere tijd in de volle zon te gebruiken. De interne componenten verwarmen namelijk al van zichzelf op en in combinatie met de hitte van buitenaf kan dit leiden tot oververhitting. Neem daarom voldoende pauzes om je laptop binnen weer te laten afkoelen.

Et voilà, je kan je rustig installeren met een mocktail en een zomers deuntje op. Je werk was nog nooit zo leuk!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️