Annemarie Hartsuiker
Annemarie Hartsuiker Psyche 17 jan 2024
Leestijd: 3 minuten

Dit zijn de kenmerken en levensmissie van een lichtwerker

Of je wel of niet een lichtwerker bent, is een gevoel. Dat weet je vaak intuïtief, anders zou je je er ook niet in verdiepen. Niet iedereen weet vanaf de geboorte al dat hij of zij een lichtwerker is. Dat besef en bewustzijn komt vaak later in het leven, als je merkt dat je vanuit onvoorwaardelijke liefde leeft en dit verspreidt.

Het komt zelden voor dat iemand zegt: jij bent een lichtwerker. Want jouw licht en energie, zijn voor ander vanzelfsprekend. Maar dat is het niet.

Lichtwerkers zijn bijzonder want ze verbinden de oude wereld met de nieuwe wereld, ze integreren wijsheid uit vorige levens in het nieuwe leven. Daarom worden ze ook wel Nieuwetijdskinderen genoemd.

Kenmerken van een lichtwerker

Als je intuïtief het gevoel hebt, dat je een lichtwerker bent, dan herken je je vast in onderstaande kenmerken.

Zuiver ego

Net als iedereen hebben lichtwerkers gewoon een ego. Alleen handelen ze niet vanuit het ego, maar vanuit zuivere intenties.

Jezelf anders voelen

Als lichtwerker voel je je anders en soms zelfs onbegrepen door mensen die je lief zijn.

Erg empathisch

Een lichtwerker kan zich erg goed inleven in een ander en is zelfs zó gevoelig dat hij of zij pijn kan overnemen.

Een missie

Natuurlijk wil iedereen een missie hebben in het leven, maar dat is anders dan de missie van een lichtwerker. Lichtwerkers ontdekken vaak laat wat deze missie is en dit gaat niet zonder slag of stoot.

Gevoelig voor verslavingen

Juist omdat je als lichtwerker zo gevoelig bent, val je ook sneller ten prooi aan verslavingen. Van drank tot drugs, van eten tot overmatig sporten. Grenzen zijn moeilijk te handhaven.

Ze geven meer dan dat ze nemen

Omdat een lichtwerker zich goed kan inleven en veel om een ander geeft, willen ze anderen altijd helpen. Ook als dat ten koste gaat van henzelf. De kans is groot dat je mensen met foute intenties aantrekt, een narcist bijvoorbeeld.

Allergisch voor onrecht

Als er één ding is waar lichtwerkers niet tegen kunnen, is het onrecht. Ze zullen altijd voor de zwakkere, benadeelde partij opkomen.

Ruzies vermijden

Waar ze ook niet tegen kunnen is: ruzie. Als er een manier is om een conflict te vermijden, dan doen ze dat.

Weinig woede

Van nature zijn het positieve mensen en schuilt er weinig woede in ze.

Niet materialistisch

Spullen en materiële zaken interesseert ze niet.

Wereldvreemd

Het nieuws, de krant… en de oneindige stroom met negatieve informatie, worden waar mogelijk ook vermeden. Dit komt bij een lichtwerker hard binnen.

Een met de natuur

Energie halen ze uit de natuur, ze zijn graag buiten en zetten zich in voor het klimaat en dierenwelzijn.

Déjà vu

Lichtwerkers ervaren regelmatig een déjà vu, dit is een hele sterke herinnering, misschien zelfs uit een vorig leven of ander bestaan.

Energie

Ze hebben een sterke energie en kunnen zich heel intens met iemand verbonden voelen door deze energie.

Spirituele missie

De spirituele taak die jij als Lichtwerker hebt is in eerste instantie het brengen van jouw licht (een positieve energie). Dat kun je niet leren, dat is er gewoon. Het is iets moois, maar je kunt ook teveel van jouw energie weggeven. Dat raak je uitgeput. Bescherm jezelf als lichtwerker daarom wel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️