Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Planeet 31 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

6 prachtige planten die véél te duur zijn (maar je stiekem wel wilt hebben)

De planten hype is still going strong. De een heeft nog meer planten in huis dan de ander, en niemand kijkt er meer van op als je een behoorlijk bedrag aan kamerplanten uitgeeft. Maar je hebt dure kamerplanten, en té dure kamerplanten. Vandaag kijken we naar die laatste categorie omdat het stiekem wel prachtige planten zijn.

Ook als je op dit moment (nog) géén kamerplanten in huis hebt, is het uiterst interessant om te weten welke bedragen sommige mensen neerleggen om een bijzondere plant in huis te hebben staan.

Dure kamerplanten waar je nog even voor moet sparen

En stiekem snappen we wel waarom, want de onderstaande planten zijn kunstwerkjes om naar te kijken.

1. Philodendron Florida Ghost

Een kamerplant met funky bladeren die ook nog eens volledig wit zijn, daar tekenen we voor. Op dit moment is de Philodendron Florida Ghost verkrijgbaar bij orchideen-shop.nl voor €189,95.

De Philodendron Florida is wat makkelijker verkrijgbaar. Dit is in principe dezelfde plant met dezelfde soort bladeren, alleen blijven alle bladeren van deze plant groen.

2. Philodendron Pink Princess

Ons mag je wakker maken voor roze kamerplanten. De Philodendron Pink Princess is zo’n pareltje waar je heel trots op kunt zijn als je d’r in huis hebt. Je zou bijna denken dat het fotoshop is, als je naar de afbeelding hierboven kijkt.

Voor een volgroeide plant met flink wat roze betaal je wel de hoofdprijs. Zo zagen wij er laatst een op marktplaats voor €75 over de toonbank gaan – en in die Pink Princess was nog weinig pink te bekennen.

3. Monstera Variegata

De Monstera Variegata is zo populair dat we er een heel artikel over schreven. Deze witte gatenplant was zelfs even te koop bij verschillende vestigingen van de Intratuin. Een redelijk kleine plant (ongeveer zoals op de afbeelding hierboven) kostte €89,95, en ze gingen als warme broodjes over de toonbank.

4. Monstera Thai Constellation

We blijven nog even in de Monstera’s, want de nóg duurdere Monstera Thai Constellation is ook een waar collectorsitem onder plantenliefhebbers. Lijkt op de Variegata, maar heeft meer stippen dan verfvlekken. Zie je het verschil?

Tijdens mijn vakantie in Thailand afgelopen jaar zag ik deze prachtige plant overal (maar dan natuurlijk gewoon buiten in de natuur), maar aan deze kant van de wereld betalen we €195,95 voor een plant met potmaat 15 (dat kan via Marktplaats of op deze website, mocht je interesse hebben).

5. Philodendron melanochrysum

Deze kamerplant is zeer zeldzaam. Áls hij verkrijgbaar is, dan is het in een kleine oplage. Maar hé, het is wel een prachtige plant met hele bijzondere, leer-achtige bladeren. Bij deze website betaal je er €199,99 voor.

6. Alocasia Azlanii

My oh my, een plant met zwarte bladeren, roze aders en een groene outline. Bijzonder is de Alocasia Azlanii zeker, maar enorm zeldzaam én prijzig ook. Deze kamerplant is nú voor €199,99 verkrijgbaar op deze website, dus als je ‘m wilt, dan raden we je aan om nu je slag te slaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️