BEDROCK ontdekt: De Japanse kaiseki keuken
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.bedrock.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2025%2F05%2FHotel-Okura-Amsterdam_Kimono-Girl96.jpg)
In een dynamische wereld, waar trends komen en gaan, is het behouden van authenticiteit een uitdaging op zich. De kaiseki keuken van het met een Michelinster bekroonde Yamazato is een culinair juweel dat de essentie van Japanse gastronomie naar Amsterdam brengt.
Met traditionele en moderne gerechten, toegewijde service en een serene ambiance, biedt het restaurant een authentieke Japanse dinerervaring van wereldklasse.
De kaiseki keuken van Yamazato
De kaiseki keuken wordt beschouwd als het hoogste niveau van verfijnde gastronomie in Japan, vanwege de schoonheid, complexiteit en de enorme hoeveelheid aandacht en moeite die in elk aspect gaat – van het concept tot het koken,
De traditie van zorgvuldige opvolging om authenticiteit te behouden voert Yamazato met toewijding uit. Dit traject gaat volgens de eeuwenoude Japanse traditie van opvolging, een proces dat zich niet in maanden, maar in jaren voltrekt. Het is een benadering die perfect aansluit bij de principes van slow living en aandacht, waarbij de focus ligt op kwaliteit, betekenis en verbinding.
Overdracht van filosofie
Executive Chef Masanori Tomikawa deelt zijn kennis en ervaring met Chef de Cuisine Tsukasa Hagimori. Deze intensieve samenwerking is meer dan alleen een dagelijkse training; het is een diepgaande overdracht van filosofie, techniek en passie. Het vereist geduld, toewijding en een diep respect voor de traditie.
Om dit begrip te verdiepen, bracht Chef de Cuisine Hagimori recentelijk een half jaar door in Yamazato Japan, de bakermat van Yamazato NL. Daar dompelde hij zich onder in de kaiseki keuken, leerde hij alle authentieke methoden en deed hij inspiratie op voor nieuwe creaties. Het is een investering in de toekomst, die getuigt van de waarde die Yamazato hecht aan authenticiteit en vakmanschap.
De kunstzinnige Japanse benadering en elegante presentatie van de verfijnde gerechten maakt gebruik van zowel regionale als seizoensgebonden ingrediënten, je vind bijvoorbeeld Nederlandse asperges op het menu.
Over Yamazato
Yamazato is een Japans fine dining restaurant in Okura Amsterdam. Het is een serene plek waar gasten kunnen ontsnappen aan de hectiek van het dagelijks leven en zich volledig kunnen onderdompelen in een wereld van smaak, textuur en aandacht. En dankzij de zorgvuldige opvolging, is de toekomst van deze culinaire traditie in Yamazato verzekerd.