Annemarie Hartsuiker
Annemarie Hartsuiker Liefde & Seks 3 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

5 dingen die je als introvert wilt weten over seks

Er wordt soms gerept dat introversie iets negatiefs is, maar dat is natuurlijk helemaal niet zo. Introverte personen hebben namelijk enorm veel krachtige kwaliteiten. Waaronder ook in bed… want een van de grootste misverstanden blijkt toch te zijn dat outgoing types wilder zijn tussen de lakens.  Think again! Geef de introverte kant ook een kans en denk aan: stille wateren hebben diepe gronden.

Metro schreef ooit dat extraverte personen vaker seks hebben dan een introvert iemand. Dit bleek uit een Duits onderzoek en de cijfers lagen behoorlijk uit elkaar. Extraverte personen hadden gemiddeld 7.5 keer per maand seks tegenover 3.1 voor de introvertelingen. Alleen de introverte personen spelen beter in op seksuele behoeften waardoor het betere minnaars zijn.

5 dingen die je als introvert wilt weten over seks

1. Introverte personen doen het rustig aan
Niet voor elke man weggelegd, maar een introverte vrouw denkt na voordat ze iets doet. Ze weet wat ze wil en luistert óók naar de man die naast haar ligt. Ze biedt hem wat hij wil, maar ze wil ook graag wat terug. Doordat ze laat merken wat ze wil en niet genoegen neemt met minder (verwar introversie niet met ‘een gebrek aan zelfvertrouwen’), komt ze zeker over. Super aantrekkelijk!

2. Ze is zich bewust van de seks, van jullie lichamen en van het moment zelf
Introverte mensen richten zich vaak naar binnen en zijn zich snel bewust van situaties. Ze kunnen goed analyseren en weten precies hoe ze moeten handelen. Dus ja, wij zeggen: alleen maar pluspunten.

3. Ze voelt de ander goed aan
Zoals we al zeiden: introverte vrouwen kunnen hun bedpartner goed lezen. Ze kunnen daarom ook de ‘dieperliggende’ chemie analyseren. En dat is ongelooflijk opwindend. Ze voelt de aantrekkingskracht, energie en alle aanrakingen en speelt hier gretig op in.

4. Ze heeft een haarfijn gevoel voor perfecte omstandigheden
Introverte personen zullen het niet van de daken schreeuwen, maar weten precies waar ze de bedpartner in kwestie mee verleiden. Daarbij: ze hebben oog voor detail. Van ultieme sexy lingerie, kaarsjes, wijn, muziek; alles heeft ze piekfijn onder controle. Don’t rush things, we take it slow tonight…

5. Introverte vrouwen zijn enorm nieuwsgierig
Ze ziet uitdagingen als een leermoment en staat open voor nieuwe dingen. Dus ook in bed. Jawel bedpartners, doe er wat mee! En dat maakt jou, als introverte vrouw, ook zo leuk. Je bent jezelf. Je doet je niet voor als iemand anders.

Voel je je misselijk na de seks? Dit zijn symptomen die je niet moet negeren

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️