Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Psychologie 4 apr 2020
Leestijd: 1 minuut

Kruip in de huid van Sigmund Freud met Freud op Netflix

Yes, weekend! Tijd om in je joggingbroek op de bank te hangen met films en series en je verstand op nul. Of toch niet? Op Netflix vind je niet alleen dingen als Gossip Girl en Pretty Little Liars, maar ook een heleboel toffe films en documentaires die je wereldbeeld verbreden. Daarom geven wij elke week een nieuwe Netflix-tip. Dit keer: Freud, een must see voor iedereen met affiniteit voor psychologie.

Sigmund Freud kennen we natuurlijk als één van de meest invloedrijke psychologen en denkers van de 20ste eeuw. Hoewel zijn psycho-analytische methodes en theorieën inmiddels omstreden zijn, blijft zijn gedachtegoed nog steeds boeiend en stof tot nadenken. En daar speelt de Netflix-serie Freud handig op in.

Geen accurate biografie

Freud is echter geen accurate biografie zoals je misschien zou verwachten. Hoewel dat ongetwijfeld óók heel boeiend zou zijn, gaat de Netflix-serie een stapje verder.

In de serie wordt het gedachtegoed van Sigmund Freud namelijk verweven met een stevige portie fictie. Sigmund Freud wordt in het verhaal namelijk uitgedaagd om een meedogenloze seriemoordenaar te ontmaskeren. Daarvoor doet hij beroep op zijn theorieën over de psycho-analyse.

Freud: over het onderbewuste, hypnose en meer

Hou dus vooral in het achterhoofd dat de serie Freud geen correcte weerspiegeling van de geschiedenis is. Toch belicht de serie thema’s als hypnose, seksuele driften, trauma, het onderbewustzijn en bovennatuurlijke krachten.

De keuze is vooral aan jou om te beslissen in hoeverre je daar in meegaat. Maar één ding is zeker: tegen een binge-waardige Netflix-serie met een stevige psychologische ondertoon zeggen wij nooit nee!

Bekijk hieronder de volledige trailer:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️