Julia van Buuren
Julia van Buuren Voeding 4 mei 2024
Leestijd: 3 minuten

Déze foodfestivals komen eraan in 2024 (en wil je niet missen)

Hoe warmer het buiten wordt, hoe meer festivals er te bezoeken zijn. Uiteraard gaat er niks boven een foodfestival, wat wat is er nou leuker dan eten proeven uit allerlei soorten keukens? Daarom zocht de redactie van BEDROCK uit welke foodfestivals echt de moeite waard zijn om in de zomer van 2024 een bezoekje aan te brengen.

Lekker eten, een goede sfeer en vermaak voor jong en oud; foodfestivals zijn de laatste jaren immens populair in Nederland.

Dit zijn de leukste foodfestivals in Nederland

Van deze foodfestivals die in 2024 plaatsvinden, loopt toch het water in je mond?

1. Lepeltje Lepeltje

Culinair borrelen doe je op Lepeltje Lepeltje. Dit populaire foodfestival vindt plaats in verschillende steden in Nederland en staat bekend om de ontspannen sfeer, diversiteit aan foodtrucks, kraampjes en live muziek. Daarnaast zijn er activiteiten voor het hele gezin. Dit festival is gratis toegankelijk.

Van 9 tot en met 12 mei (Hemelvaartsweekend) vindt het festival plaats in Eindhoven en Dordrecht. En van 17 tot en met 20 mei (Pinksterweekend) in Amsterdam en Amersfoort. Van 14 tot en met 16 juni in Zwolle, en van 28 tot en met 30 juni in Utrecht. Eind augustus vindt er nogmaals een lokale editie plaats in Amersfoort.

2. BITE of Amsterdam

Op zoek naar eten op het hoogste niveau? Bezoek dan BITE of Amsterdam. Dit festival vindt van 31 mei tot en met 2 juni plaats in het Amstelpark in Amsterdam.

Op deze culinaire hotspot kun je verschillende culinaire gerechten proeven van onder andere bekroonde chefs zoals Alain Caron (Café Caron), Bas van Kranen (Flore) en Soenil Bahadoer van de Lindehof.

Bovendien worden er ook masterclasses, workshops en demonstraties gegeven door top chefs van sterrenrestaurants en kun je de nieuwste kooktrends ontdekken.

Een kaartje voor dit festival kost 25 euro, exclusief Chef’s Table tickets.

3. Funky Vegan Festival

Eet je vegetarisch of veganistisch? Dan is het Funky Vegan Festival een grote aanrader. Dit festival vindt op 26 mei plaats in de tuinen van Landhuis de Oliphant in Rotterdam.

Alles wat op dit festival te vinden is, is gericht op een veganistische levensstijl; van het eten en drinken tot aan lifestyleproducten en activiteiten. Doe bijvoorbeeld inspiratie op voor veganistische gerechten of duurzame keuzes en ontdek nieuwe veganistische ondernemers en chefs.

Ook is er een markt met verschillende veganistische producten en muziek voor een goede en ontspannen sfeer. Een kaartje voor dit festival kost 10,50 euro.

4. Food Truck Festival Trek

Food Truck Festival Trek reist door heel Nederland en draait om lekker eten, gezelligheid en een ontspannen sfeer. Er zijn verschillende, je raadt het al, foodtrucks te vinden waar je allerlei soorten streetfood, snacks, desserts, en drankjes kunt vinden. Er is voor ieder wat wils, inclusief vegetarische en veganistische opties.

Naast het eten ligt de focus ook op duurzaamheid. Zo worden er bijvoorbeeld herbruikbare borden en bestek gebruikt en is er aandacht voor afvalbeheer en recycling. Daarnaast is er livemuziek en zijn er activiteiten voor kinderen. De toegang voor dit festival is gratis.

Van 9 tot en met 12 mei vindt het festival plaats in Rotterdam, van 16 tot en met 20 mei in Utrecht, van 23 tot 26 mei in Maastricht en van 31 mei tot en met 2 juni in Nijmegen. In juni, juli en augustus is het festival ook te vinden in Tilburg, ‘s-Hertogenbosch, Amsterdam en Den-Haag.


5. Rollende Keukens

Rollende Keukens is erg geliefd onder Amsterdammers en is ieder jaar weer een groot succes. Van 8 tot en met 12 mei (Hemelvaartsweekend) wordt het Westerpark in Amsterdam volledig omgetoverd tot een openluchtrestaurant.

Tijdens deze 16e editie zullen verschillende foodtrucks en mobiele keukens weer gevarieerde gerechten aanbieden. Je kunt letterlijk de wereld proeven in één festival.

Ook is er livemuziek, wat zorgt voor gezelligheid! De toegang voor dit festival is gratis.

Weekendje weg? Bij deze duurzame hotels kun je groen overnachten in Nederland en België

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️