Laurien Bleeker
Laurien Bleeker Uncategorized 30 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

Dit is wat een bad met epsomzout doet voor je lijf

Epsomzout wordt ook wel bitterzout genoemd en het is een mineraal dat bestaat uit magnesium, zwavel en zuurstof. De kleine witte korreltjes hebben vele voordelen voor je gezondheid. Als je regelmatig een bad met epsomzout neemt, zal je dat dan ook merken aan je lijf.

Het helpt bijvoorbeeld tegen kramp in je spieren, tegen spierpijn en stress, het ontgift en helpt je bij slaapproblemen.

Een bad met epsomzout om te ontspannen

Een bad met epsomzout kan je dus helpen ontspannen. Het is in de wetenschappelijke wereld nog steeds niet helemaal duidelijk of dit een placebo-effect is. Dus of je spieren echt ontspannen door het magnesium dat in epsomzout zit, of dat het mineraal echt door de huid opgenomen wordt. Hoe dan ook, een warm bad met epsomzout nemen in de avond kan ervoor zorgen dat je ontspant.

Daardoor neemt stress in je lijf af en worden je spieren ontspannen. Dat kan weer resulteren in een diepe nachtrust. Het is dus helemaal niet gek om af en toe een bad of een voetenbad te nemen met epsomzout.

Hoe maak je een bad met epsomzout?

Vul je bad met warm water en doe er een tot twee kopjes epsomzout bij. Voor extra ontspanning kun je nog een paar druppels etherische olie toevoegen. Kies bijvoorbeeld voor lavendel of kamille, deze geuren helpen je ook bij het ontspannen van je lijf. Voor een gezonde huid kun je het bitterzout ook gebruiken als scrub. Wrijf er voorzichtig mee over je benen en armen om dode huidcellen te verwijderen.

Hoe maakt je een voetenbad met epsomzout?

Doe een kopje bitterzout in je warme voetenbad en laat het even oplossen. Ook hier kun je weer wat druppels van je favoriete etherische olie aan toevoegen. Een voetenbad met epsomzout is vooral fijn wanneer je een lange dag gestaan of gelopen hebt. Je voeten kunnen dan wel wat extra verzorging en liefde gebruiken.

Dit zijn de voordelen en nadelen van epsomzout

Epsomzout heeft vele voordelen voor je gezondheid, maar ook een paar nadelen. We zetten beide voor je op een rij.

Voordelen van epsomzout

  • epsomzout helpt bij het ontspannen van je spieren
  • het magnesiumsulfaat werkt ontstekingsremmend
  • een bad met epsomzout helpt je ontspannen bij stress
  • het zout verzacht je huid
  • een ontspannen bad met epsomzout kan zorgen voor een diepe nachtrust

Nadelen van epsomzout

  • een droge huid of huidirritatie als je te vaak een bad met epsomzout neemt
  • bij nierproblemen gebruik je liever geen epsomzout

De do’s en don’ts van een ijsbad nemen (en voorkom de #1 fout!)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️