Annemarie Hartsuiker
Annemarie Hartsuiker Betere wereld 28 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Duurzaam dilemma: Angela (36) zit opgescheept met de kledingafdankertjes van haar collega

Zit jij met een prangende kwestie en wil je graag de mening van een ander horen? Bij BEDROCK delen wij iedere week een duurzaam lezers dilemma. Deze week delen wij het dilemma van Angela, die geen ‘nee’ durft te zeggen tegen de kledingafdankertjes van haar collega, en hier zelfs geld voor betaalt.

“Ik let niet enorm op het klimaat, maar vind recyclen belangrijk. Dit weten mensen ook van mij. Je verdrinkt al snel in bergen spullen en dat vind ik zonde. Toen mijn collega goedbedoeld haar oude laarsjes aan mij wilde verkopen, durfde ik dan ook geen ‘nee’ te zeggen. Zelfs niet toen ze er nog 40 euro voor vroeg! Belachelijk veel voor eigenlijk best wel afgetrapte schoenen. Alleen had ze de laarsjes al helemaal mee naar kantoor genomen, en had ik eigenlijk al toegezegd.

Dilemma: ‘Het blijft niet bij de schoenen’

Na de aankoop van de schoenen dacht ik: dit nooit meer. Er is niks mis met tweedehands kleding, maar de kleding van mijn collega past totáál niet bij mij. Het is oudbollig en degelijk, terwijl het van mij allemaal wel wat spannender mag. Ieder z’n ding natuurlijk. Laatst ben ik toch weer overstag gegaan toen ze haar kast had uitgemest… nu had ze een vest voor een mooi prijsje. Voor 10 euro mocht ik het overnemen. Het vest was van een of andere designer en mijn collega gunde het mij zo omdat ze weet dat ik graag tweedehands kleding draag.

Kledingafdankertjes blijven binnenstromen

Nu ik twee keer iets heb aangenomen, denkt mijn collega dat ik helemaal fan ben van haar stijl. Maandelijks brengt ze tassen kleding mee naar het werk. Voor mij. Om nu nog te zeggen dat het toch niet helemaal mijn stijl is, vind ik gênant. Daarbij: de kleding die ze nu meebrengt heeft vaak gebruikerssporen. Een knoopje kan ik natuurlijk aannaaien, maar versleten kleding, vlekken die er niet meer uitgaan – zelf zou ik dat nooit zo aan iemand weggeven. Waarschijnlijk krijg ik het daarom inmiddels voor niks.

Weggooien

Ik schaam me dood voor wat ik nu ga vertellen, maar de kleding die ik krijg, gooi ik weg. Dat strookt helemaal niet met mijn principes, maar ik heb ook geen zin om allemaal zakken afgedankte kleding van een ander te bewaren. Overigens dump ik het wel in kledingcontainers en hoop ik dat het zo alsnog goed terecht komt. Eigenlijk moet ik duidelijk zijn en mijn collega vertellen dat ik haar afdankertjes niet meer wil. Dat bespaart mij een hoop ritjes! Maar goed, ik wil haar niet kwetsen.”

Heb je een advies voor Angela, comment dan onder de Facebookpost!

Duurzaam dilemma: Ruud (49) heeft overlast van de warmtepomp van de zijn buurman

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️