Annemarie Hartsuiker
Annemarie Hartsuiker Psyche 25 mei 2024
Leestijd: 3 minuten

Wat betekent het als je over iemand droomt? 6 droompersonages toegelicht

We hebben het allemaal weleens meegemaakt. Je droomt over je ex, een collega of je overleden oma. Maar wat betekent het als je over iemand droomt? Wij zetten zes droompersonages in je dromen voor je op een rij mét de betekenis.

Je kunt soms best schrikken als je wakker wordt uit een levendige droom. Misschien droomde je over een seksuele escapade met je collega, of een familielid dat ziek wordt. En dat kan je best van slag maken. Maar is daar reden toe? Wij vertellen het je.

Zes droompersonages als je over iemand droomt

Wij zetten zes droompersonages op een rij die vaak in dromen voorkomen.

1. Een ex

Laten we maar beginnen met eentje die we allemaal wel kennen. De droom over een ex. Vaak zijn het de eerste liefdes die terugkeren in je dromen. Waarom? Omdat die symbool staan voor al die gevoelens die je voelde de eerste keer dat je verliefd of een relatie had. Deze “ex-dromen” krijg je vooral als je relatie een beetje in een sleur zit, of als je al een tijdje single bent. Kortom als je behoefte hebt aan die speciale gevoelens die je toen voelde.

2. Je moeder

Ah, de droom over je moeder. Dromen zijn eigenlijk een weerspiegeling van onszelf. Dus als we dromen over onze moeder, dromen we eigenlijk over hoe we onszelf zien als moeder. Ben je zelf geen moeder? Dan zegt de droom wellicht iets over hoe jij de relatie met je moeder ziet.

3. Een collega

Collega’s als droompersonages wijzen op mensen waar je veel mee samen werkt. De droom is waarschijnlijk gebaseerd op jullie relatie in het echte leven. Droom je over een collega die je eigenlijk nauwelijks kent? Dan kan het zijn dat je gaat om het beeld dat jij van die persoon in je hoofd hebt. Dus bewonder jij iemand om zijn technische skills en komt hij in je droom voor? Misschien betekent het dan dat jij eigenlijk diep van binnen ook je technische kant wil ontwikkelen.

4. Je partner

Over je partner kun je verschillende dingen dromen die eigenlijk iets anders betekenen. Droom je dat je hem kwijt bent? Dan kan het betekenen dat je hem mist of verlangt naar een hechtere band en betere communicatie. Droom je dat je partner vreemdgaat? Dan kan het betekenen dat je hem niet vertrouwt, maar ook dat jij je een derde wiel voelt. Bijvoorbeeld doordat jullie net een kindje hebben of doordat hij druk is met zijn werk.

Droom je tenslotte dat hij doodgaat? Geen paniek! Neem dit niet letterlijk. Waarschijnlijk heeft het te maken met een grote (op handen zijnde) verandering. Zoals een promotie, een huwelijk of een zwangerschap. De dood in een droom staat symbool voor het afsluiten van een periode.

5. Een overledene

Dromen over een overledene kan betekenen dat je even terug verlangt naar wie je was toen je nog met die persoon samen was. Misschien was je toen nog jonger, en vrijer bijvoorbeeld en is dat iets wat je af en toe mist.

6. Een beroemdheid

Dromen over een beroemdheid is altijd leuk! Bedenk je bij deze persoon vooral waarom hij bekend is. Is het een bepaald liedje of een bepaalde film? Wellicht zit daar een verhaal in dat je kunt betrekken op jouw huidige leven.

Welke droompersonages kom jij vaak tegen?

Dit is de betekenis van veelvoorkomende dromen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️