Annemarie Hartsuiker
Annemarie Hartsuiker Welzijn 19 mei 2024
Leestijd: 3 minuten

Dit salaris verdien je als ademcoach

Een betere baan is niet altijd de best betaalde baan. Toch zijn betekenisvolle banen steeds meer in trek. Zingeving, maatschappelijke impact maken of een positieve bijdrage leveren aan de wereld zijn voor veel mensen belangrijker dan een dik salaris. Maar van de lucht kan niemand leven, daarom delen wij welk salaris je verdient als ademcoach.

Ademcoach is een vak waar steeds meer behoefte aan is. In een wereld vol prikkels, is onze ademhaling een van de belangrijkste tools om tot jezelf te komen. Mensen met stressgerelateerde klachten, angststoornissen of burn-outs hebben veel baat bij de kennis van een ademcoach die ze helpt om bewuster adem te halen. Want door bewuster te worden van de manier waarop je ademt, kun je processen in lichaam en geest veranderen. Het kan zowel fysiek als mentaal voor verlichting zorgen en dus bijdragen aan het algehele welzijn.

Zo word je ademcoach

Om in aanmerking te komen voor een baan als ademcoach heb je meerdere kwaliteiten nodig. Er zijn diverse opleidingen en op The Breathwork Movement vind je een overzicht van verschillende opties.

Tijdens een opleiding tot ademcoach leer je meer over het fysieke aspect van het ademhalen, dit wil zeggen: de anatomie van het lichaam, kennis over de ademhalingsorganen en de manier waarop deze werken. Ook leer je hoe je mind en ademhaling met elkaar verbonden zijn, waarom je ademhaling verandert als je stress hebt en hoe je mensen kunt coachen op het gebied van ademhaling.

Welke opleiding het beste bij jou past, hangt af van jouw kennis en ervaring. Stel je hebt al veel vlieguren als yogadocent of fysiotherapeut, dan heb je bijvoorbeeld al veel basiskennis in huis. Anders dan iemand die zich na een kantoorbaan wil omscholen tot ademcoach.

Echte yogi’s gaan vaak voor een langere tijd naar het buitenland voor verdieping.

Dit is wat je moet weten over een ademcoach:

  • Ademcoach is een vrij beroep. Er is geen wettelijke erkenning van het diploma.
  • De prijzen van opleidingen liggen tussen de honderd euro en vierduizend euro.
  • Er zit daarom ook een groot verschil tussen verschillende ademcoaches.
  • Een goede ademcoach heeft een hoogwaardige opleiding gevolgd en aantoonbare ervaring.
  • Kennis van het menselijk lichaam is een must als je iemand coacht op het gebied van ademhaling.
  • Inzicht in mogelijke ademverstoringen is nodig.
  • Goede communicatie en een open houding zijn onmisbaar, je wil dat iemand zich op z’n gemak voelt en zich kan overgeven aan het ademhalen.

Salaris als ademcoach

Het salaris van een ademcoach wisselt.

De meeste ademcoaches werken als ZZP’er of bij een mindfulness praktijk of yogaschool.

Salaris als ZZP: een consult bij een ademcoach kost gemiddeld €80 voor één uur. Houd er wel rekening mee dat een ademcoach ook kosten maakt om jou te begeleiden. Er is sprake van huur voor een praktijkruimte, marketingkosten en natuurlijk is er ook nog de administratie.

Ademcoach voor een bedrijf

Ook corporate bedrijven besteden steeds meer aandacht aan welzijn en bieden de werknemer vaker tools aan om beter te kunnen ademen. Dit heeft de volgende voordelen:

  • Werken met meer focus, waardoor de productiviteit vergroot;
  • Minder stress;
  • Bevorderen van creativiteit.

Als je als bedrijf een ademcoach inhuurt, betaal je minimaal €200 per uur, maar een workshop kan het bedrijf zelfs €2000 kosten.

Liever eerder dood dan lelijk: dit doen vrouwen voor het ideale schoonheidsideaal

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️