Maartje Vis
Maartje Vis Psyche 17 apr 2024
Leestijd: 4 minuten

Door de Bus Theory leer je om te vertrouwen in de liefde

De Bus Theory zorgt ervoor dat je gemakkelijker je liefdesverleden achter je laat en je meer geduld hebt om te wachten op de juiste persoon. In plaats van achter de bus aan te rennen, omarm je waar je nu bent op het station (de status van je liefdesleven).

Als je een lange tijd single bent, kan dat je anxiety triggeren. Je wil graag een relatie, maar de juiste persoon lijkt maar niet op het pad te komen. Misschien ga je je op een gegeven moment zelfs afvragen of je ooit wel echt je grote liefde gaat tegenkomen. De Bus Theory helpt je om van deze anxiety af te komen en er weer optimistisch in te staan.

De Bus Theory en relaties: zo verandert het je mindset

De Bus Theory begon als een TikToktrend om mensen te helpen om van hun anxiety af te komen rondom daten. Wanneer ga ik eindelijk eens the love of my life tegenkomen? Deze theorie zorgt ervoor dat jij je daar niet druk meer om hoeft te maken. Dit is hoe de Bus Theory werkt.

Wat houdt de Bus Theory in?

De Bus Theory vergelijkt jouw pad in de liefde met het wachten op een bus. Het laat je inzien dat geduld hebben belangrijk is en dat je begrijpt dat als een relatie eindigt, er weer een nieuwe mogelijkheid voor je komt om liefde te ervaren. Als je wacht op een bus, kan het soms wel even duren voordat er weer een nieuwe voorbij komt en zo werkt dat ook in de liefde.

Als je net een break-up achter de rug hebt of een date waarbij er toch geen romantische klik bleek te zijn, kan er soms best wat tijd overheen gaan voordat je weer een nieuw persoon tegenkomt die je interesse wekt. Soms duurt dat een paar dagen of weken, maar dat kan ook maanden of jaren duren. Het kan ook zo zijn dat je tot nu toe nog nooit een date gehad hebt of een persoon bent tegengekomen die echt iets voor jou was: no worries, voor jou was er ook ooit een dag dat je voor het eerst de bus pakte! Voor sommige is dat moment eerder aangebroken dan voor anderen, maar dat maakt niks uit. Iedereen heeft tenslotte ook een andere (liefdes)bestemming.

Achter ‘de bus’ rennen werkt niet: angst leren loslaten

Stel jezelf voor dat je op het busstation staat (je liefdesleven). Als je een bus (een relatie die niet werkte) mist, voel je je misschien alleen en maak je je zorgen of en wanneer de volgende bus weer komt. Maar die komt er! En zo werkt dat ook in het leven.

Blijven hangen bij de gedachte waarom je die bus gemist hebt en daarover piekeren, heeft daarentegen geen zin. Je bereidt je voor op de volgende bus en zo ook op de volgende kans in de liefde. Bus Theory is daarmee een gentle reminder dat je niet moet blijven hangen in het verleden en dat er weer nieuwe mogelijkheden op je pad komen.

Stap niet in een relatie om de leegte van een ex op te vullen. Wees er van bewust of je het einde van een relatie echt geaccepteerd hebt. Vast blijven houden aan het verleden, zorgt alleen maar voor angst en frustratie.

Naast de liefde, kun je de Bus Theory ook toepassen op andere vlakken, bijvoorbeeld op je werk. Net een baan misgelopen waar je zo graag aan de slag wilde? Probeer er niet te lang mee te zitten en ga ervan uit dat er weer een nieuwe mogelijkheid op je pad komt om een geweldige baan te krijgen!

Het wachten omarmen: dit brengt ‘het station’ jou

Omarm je persoonlijke groei en geluk in de periode dat je op de volgende bus wacht. Het is een mooie mogelijkheid om aan jezelf te werken en leuke dingen te doen. Neem jezelf mee op dates en wie weet komt er dan weer iemand op je pad die je mee kan nemen! Onthoudt dan ook dat de volgende bus (relatie) elk moment er aan kan komen. Net zoals een bus, heeft een romantische partner een eigen uniek pad om te ontdekken en ook een eigen bestemming. Omarm wat er gaat komen.

Waarom vrouwen gevoeliger zijn voor angsten en depressies

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️