BEDROCK ontdekt: culinair in het wild bij Bohiem
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.bedrock.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2025%2F05%2Fbohiem.jpg)
Wil jij midden in de natuur, op een magische plek dineren? Bohiem is al vijf jaar een plek waar je een totaal beleving in de natuur kunt ervaren met een diner door chefs bereid op open vuur. Het is de combinatie van ruigheid en verfijning wat deze plek zo uniek maakt. En je logeert er, als je de avond hebt afgesloten bij een kampvuur, in een heerlijke tent.
Bohiem ligt verstopt tussen bomen in de Flevopolder, omringd door groen en gedragen door een klein, toegewijd team vol liefde voor eten en gastvrijheid. Het is een totaal beleving waar natuur, vrijheid en culinaire finesse samenkomen. Verwacht geen standaard restaurant, maar een plek waar je tussen de druivenranken of in een kas dineert, nageniet met smores en cocktails bij een knisperend kampvuur en slaapt met geluiden van krekels die je in slaap sussen.
Restaurant Bohiem staat voor culinair in het wild
En Bohiem bestaat deze zomer vijf jaar. Jaar na jaar zijn gasten verheugd als ze een begeerde plek weten te bemachtigen want reserveringen gaan snel. Logisch, want deze intieme plek is er een waar je herinneringen maakt en verhalen over deelt. Het vult je hart zonder ver te hoeven reizen. De chefs koken op open vuur en creëren de lekkerste gerechten met lokale producten en wilde ingrediënten, gepresenteerd op een fine dining manier.
Geen diner is hetzelfde, maar wat elke avond hetzelfde blijft is de liefde waarmee alles bereid en geserveerd wordt. De échte aandacht, verbinding en even weg uit de ratrace van het leven. Het team zorgt er wel voor dat het je aan niks ontbreekt. Het is een plek om te vertragen terwijl je neerstrijkt in de natuur en heel goed eet.
Verfijnde gerechten van het open vuur
Chef Sam van Berkel deelt: ” Er zijn wel elementen die steeds weer terugkeren op het menu. Ik begin ieder jaar met witte asperges uit Flevoland. Maar wel steeds op een andere manier bereid. En onze forel komt van een kwekerij op de Veluwe waar we het al drie jaar achter elkaar halen.
Dan is er nog een aardappel die we poffen in het open vuur, heel smaakvol en bijzonder gemaakt met as en zout. Ieder jaar zijn de smaken nét iets anders, maar er zijn bepaalde producten en bereidingswijze die zo goed zijn dat we het terug laten keren. De samenwerking met de naastgelegen boer is uniek en daar halen we veel producten vandaan. Soms zit er overdag nog iets in de grond wat dezelfde avond op het bord ligt. En mensen zijn verbaasd wat voor een verfijnde gerechtjes er uit onze buitenkeuken komen.
Ik kook niet volgens recept, maar meer op smaak. En omdat we zo vaak veranderen van menu, vier keer in drie maanden, ben ik steeds nieuwe dingen aan het uitproberen. Ik heb geen signature dish, maar hoor wel van mensen dat ik herkenbare smaken heb. Frisse zuren, verse kruiden en vuur! Ik kom zelf uit Amsterdam, maar van woensdag tot en met zondag vertoef ik lekker hier in een caravan.”
Bohiem is open van 16 mei t/m 7 september. Reserveren voor diners en overnachtingen kan via de website.