Annemarie Hartsuiker
Annemarie Hartsuiker Psyche 15 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

Back to black over het leven van Amy Winehouse bekritiseerd

Amy Winehouse is een icoon en dat er een film over haar leven verschijnt, Back to Black, is dan ook niet zo gek. De film, vernoemd naar een van haar bekendste nummers, neemt je mee door het heftige leven van Amy Winehouse die in 2011 overleed toen ze nog maar 27 jaar was.

Er wordt nu al veel gesproken over de film, die overigens niet de eerste is over haar bestaan. De film Amy vertelde ook het bijzondere levensverhaal van zangeres Amy Winehouse, maar dan vanuit haar eigen perspectief.

Back to Black: het levensverhaal van Amy Winehouse

Ook Back to Black neemt de kijker mee door het leven van Amy Winehouse dat gepaard ging met een donkere kant. Want naast het grote succes dat ze kende, was er ook overmatig drankgebruik en zat ze in een toxische relatie. “Ze spendeerde een half miljoen aan drugs” deelde haar beste vriend Tyler James een paar jaar geleden in de media. En omdat ze verslaafd was aan heroïne, verspeelde ze een mooie kans voor een James Bond film.

Back to Black belooft een indrukwekkende film te worden waarin actrice Marisa Abela de hoofdrol van Amy Winehouse vertolkt. Over deze rol zijn de meningen verdeeld. Want er zijn veel mensen die vinden dat de stem van Marisa geen gelijkenis heeft met die van Amy.

De vader van Amy heeft een vinger in de pap

Ook het feit dat Amy’s vader, Mitch Winehouse, heeft meegewerkt aan het levensverhaal van de ster roept vragen op. Want wie de documentaire uit 2015 nog kent, weet dat daarin werd gedeeld dat deze beste man zijn dochter uitbuitte. Dat hij nu wederom zijn zakken vult, valt bij sommige critici slecht in de smaak.

De regisseur van de film is filmmaker Sam Taylor-Johnson, tevens een vriendin van Amy. Ook schrijver Matt Greenhalgh, die ook Control en Nowhere Boy maakte, schreef mee aan het verhaal. Met zoveel close connecties kan het niet anders dan een intiem inkijkje in haar leven worden. Een ode aan een wereldster die op veelte jonge leeftijd overleed.

Netflix scoort controversiële hit met 18+ film Jennifer Lawrence

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️