Ogechi Chibueze
Ogechi Chibueze Welzijn 29 mrt 2024
Leestijd: 1 minuut

Vega vrijdag: alcoholvrije mimosa voor de (paas)brunch

Een goede brunch bevat voor iedere tafelgast een mimosa. Een feestelijk drankje, dat je ook heel goed zonder alcohol kunt maken. Deze alcoholvrije mimosa maken we met bubbels uit een verrassende hoek…

Ingrediënten

Voor 1 persoon:

  • 60 ml sinaasappelsap
  • 15 ml alcoholvrije sinaasappellikeur, bijv. Seedlip Grove 42
  • 60 ml ginger ale

Tegenwoordig hebben we ontzettend veel keuze uit bubbels, likeuren en wijnen zonder dan ook maar één druppeltje alcohol. In deze alcoholvrije mimosa schenken we een alcoholvrije sinaasappellikeur. Hiervoor gebruiken we Seedlip Grove 42. Deze alcoholvrije likeur is optioneel, want ook zonder de alcoholvrij likeur kun je deze cocktail maken.

De bubbels voor deze alcoholvrije mimosa komen uit onverwachte hoek. Je zou absoluut kunnen kiezen voor een champagne of bruisende wijn zonder alcohol, maar op de redactie vinden we dit drankje het lekkerst met ginger ale. De smaak van gember voegt net iets extra’s toe aan de cocktail, en zo’n kick is onwijs lekker in een alcoholvrije cocktail.

Zo maak je een alcoholvrije mimosa

  1. Pak er een champagneglas bij. Giet het sinaasappelsap voorzichtig in het glas.
  2. Als je de alcoholvrije likeur gebruikt, schenk die er dan bij en roer goed en voorzichtig tot de twee drankjes zijn gemengd met elkaar.
  3. Vul het champagneglas aan met ijskoude ginger ale. Decoreer de cocktail eventueel met een sinaasappelschil of –schijfje.
  4. Serveer de alcoholvrije mimosa direct, zodat ‘ie lekker koud blijft.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️