Annemarie Hartsuiker
Annemarie Hartsuiker Psyche 20 mei 2024
Leestijd: 3 minuten

Kan samen ademhalen jullie seksleven verbeteren?

Jouw ademhaling is een magische tool en heeft meer impact op jouw leven dan je denkt. Bewust ademhalen heeft een positief effect op het fysieke en mentale welzijn. Samen ademhalen kan een grote rol spelen voor een beter seksleven.

Je staat er waarschijnlijk niet vaak bij stil: de kracht van ademhaling en de impact op jouw intieme relaties. Maar bewust ademen geeft kracht om een diepere connectie te maken met een ander. Ademhaling is een tool om het bewustzijn te vergroten en om het lichaam te ontspannen. Ook mentaal gezien helpt het om los te breken van patronen en te ontprikkelen.

Ademhalen als boost voor het seksleven

Wanneer je bewust leert ademhalen, merk je dat je beter kunt aarden. Je voelt je meer verbonden met jezelf, kan beter grenzen stellen en ervaart minder stress. Allemaal belangrijke factoren die een goed seksleven maken of breken. Want onzekerheid, grenzeloosheid of stress zijn mood killers in bed.

Waarom is samen ademhalen belangrijk

Ademhalen is een manier om je bewust te worden van jezelf en jouw lichaam. Het is een manier om te ontspannen en om even uit het hoofd maar in het lijf te gaan. We leven vaak zo in ons hoofd dat het niet lukt ons lichaam volledig omarmen. En dit laatste is essentieel voor goede seks. Net als het aangeven van behoeften, verlangens én grenzen.

Dit schept vertrouwen waardoor je iemand dichterbij durft te laten komen. Samen ademhalen laat jullie beide stilstaan bij wat je voelt en ervaart in het moment. Hierdoor creëer je een magische vorm van intimiteit waarbij het in eerste instantie niet eens om de seks draait. Het zorgt ervoor dat jullie drukte, stress en onzekerheid loslaten. Je stelt je kwetsbaar op en bent eerder in staat om jezelf over te geven.

Geen angst meer

Wanneer je seks hebt, voel je je vaak erg kwetsbaar. Hierdoor kun je verstrikt raken in angstige gedachten die je onzeker maken. Ben ik wel goed genoeg? Maak ik rare geluiden of ben ik wel aantrekkelijk? Deze onzekerheden zorgen voor een zekere remming in bed. Terwijl je misschien wel verlangt naar de ander, durf je dit niet te delen.

Meer en dieper voelen

Ademwerk – het bewust gebruikmaken van je ademhaling – kan het niveau van intimiteit met jouw partner verdiepen. Het leert je beter en dieper voelen. Je creëert meer lichaamsbewustzijn en verhoogt daarmee ongemerkt de seksuele energie. Ook wordt het makkelijker om emotionele blokkades of fysieke spanning los te laten. Hierdoor komt er meer ruimte voor andere, fijne emoties. Wanneer je deze emoties toelaat en deelt met de ander, zorg je voor een diepere connectie en intieme verbinding. Op deze manier kan samen ademhalen bijdrage aan een beter seksleven. Maar hoe doe je dat dan? Samen ademhalen? Wij delen een ademhalingsoefening die je samen kunt doen.

Spiegelademhaling

De spiegelademhaling is een verdiepende oefening die je samen met jouw partner kunt doen. Je gaat tegenover elkaar zitten, kijkt elkaar diep in de ogen en maakt echt contact. Je pakt elkaars handen vast en gaat vervolgens elkaar ademhaling overnemen. Synchroon ademen, terwijl je je blik niet afwent. Op deze manier zorg je voor een ongekende connectie en wakker je de seksuele energie aan! Wil je meer lezen over de kracht van ademhaling of een ademcoach zoeken? The Breathwork Movement is een platform waar je alles kunt vinden!

Wat diep ademhalen doet met je lichaam (spoiler: het heeft helende krachten)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️