Leonie Collombon
Leonie Collombon Reizen 1 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

7x dit zijn de mooiste bloemenpluktuinen van Nederland

Boeket bloemen uit de winkel in huis halen? Prachtig, maar niet bepaald duurzaam. Wil je voor een groene optie gaan, dan zijn bloemenpluktuinen veel beter. Hier worden de bloemen lokaal geteeld en weet je zeker waar ze vandaan komen. Veel pluktuinen gebruiken bovendien geen chemische bestrijdingsmiddelen, wat ze dubbel duurzaam maakt. Deze groene activiteit maakt het perfecte dagje uit.

Nederlandse pluktuinen: Bloemfontein Bergen

Veel Hollandser dan in Bergen wordt het niet, want hier pluk je van april tot en met half mei de mooiste tulpen. Naast die soort ligt de focus op dahlia’s, maar je vindt er ook zonnebloemen en irissen: een ideale mix die gegarandeerd voor een vrolijk boeket op tafel zorgt.

Fleura Design

Met ruim vijftig soorten bloemen stel je bij Fleura Design in Aadorp, Overijssel een prachtig veldboeket samen. Dat kun je geheel op eigen houtje doen, maar eigenaresse Karin biedt ook advies voor wie door de bloemen het bos niet meer ziet.

Pluck van het veld

In Noord-Brabant wil je bij Pluck van het veld zijn, waar alle bloemen zonder chemische bestrijdingsmiddelen worden geteeld. Dubbel duurzaam dus, omdat je ook nog eens voor een lokaal boeketje gaat.

Pluktuin Stoutenburg

Ook bij Pluktuin Stoutenburg pluk je aan het begin van het seizoen tulpen, waarna de Nederlandse bloemen plaatsmaken voor zomerse broertjes en zusjes. Nadat je een boeket hebt samengesteld, schuif je hier aan voor een high tea of een kop koffie.

Kweekland

Voor bloemenpluktuinen hoef je het platteland niet op, bewijst Kweekland in Arnhem. Deze tuin ligt midden in de stad en is daarom ideaal om te bezoeken tijdens een dagje of weekend weg. Een vakantiegevoel krijg je er ongetwijfeld.

Zelfgeplukt

De omgeving Arnhem/Nijmegen is rijk aan mooie pluktuinen. Naast Kweekland vind je er ook Zelfgeplukt, op het landgoed van Mookerheide. Alleen de omgeving is al een bezoekje waard, het boeket mee naar huis is een mooie herinnering.

Hanneke’s Pluktuin

Eigenaresse Hanneke is dol op bloemen, dat is meteen te zien. Haar tuin in Biddinghuizen is volgens velen een van de mooiste bloemenpluktuinen van het land en dat kunnen wij alleen maar bevestigen.

Met deze truc blijven je bloemen in huis langer mooi

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️