Leonie Collombon
Leonie Collombon Reizen 9 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

6x romans die je laten reizen vanuit je eigen huis

Soms is de reislust aanwezig, maar ben je om wat voor reden dan ook genoodzaakt om thuis te blijven. The next best thing? Wegduiken in een roman over reizen. Voor deze verhalen hoef je niet naar de andere kant van de wereld, maar ga je vanuit je eigen huis op avontuur.

Dus heb jij nog boekentips nodig voor deze zomer? We’ve got you!

De mooiste romans over reizen

Hippie – Paulo Coelho

Paulo Coelho werd vooral bekend met zijn The Alchemist, maar Hippie is net zo’n reislustig boek. Hij giet zijn eigen verhaal in de vorm van een roman. In de jaren ’70 stapte Coelho op de jongerenbus van Amsterdam naar Nepal. Onderweg ontmoette hij heel veel interessante mensen en leefde hij er volgens het rock ‘n roll-principe op los. Na een middag lezen waan je jezelf even in de seventies en ben je voor je gevoel op exact dezelfde reis als Coelho geweest.

The Beach – Alex Garland

Voer een gesprek met een willekeurige backpacker en hij of zij vertelt je waarschijnlijk hetzelfde: de meeste reizigers willen van de gebaande paden af en zijn op zoek naar iets nieuws. Alex Garland vertelt in zijn roman The Beach hoe ironisch deze backpack-zoektocht is. Hoewel het boek zonder twijfel reislust opwekt, heeft het ook kritische noten: zijn we als reizigers wel zo uniek als we soms denken?

Great Circle – Maggie Shipstead

Als hoofdpersonage Marian Graves nog piepjong is, droomt ze al van avontuur en de wereld over reizen. Ze doet er alles aan om die droom waar te maken en leidt zichzelf met behulp van een vriendelijke buurtbewoner op tot piloot. Haar passie voor vliegen resulteert in een grootse expeditie, waar je als lezer vanzelf in meegezogen wordt. Grote kans dat je hierna snakt naar net zo’n (of een iets veiliger) avontuur.

De acht bergen – Paolo Cognetti

Deze Italiaanse roman is razend populair in de Nederlandse vertaling. Een jongen uit Milaan, die steevast met zijn ouders op vakantie gaat naar de Noord-Italiaanse bergen, staat centraal. De acht bergen is een prachtig verhaal over vriendschappen, de relaties tussen vader en zoon en de liefde voor, jawel, bergen.

De reis om de wereld in 80 dagen – Jules Verne

Wat is een reisboekenlijstje zonder Vernes klassieker De reis om de wereld in 80 dagen? Deze roman wekt niet alleen je reislust op, maar geeft ook stof tot nadenken en laat zien hoe bizar snel de ontwikkelingen in het toerisme de afgelopen eeuwen gingen.

The Great Alone – Kristin Hannah

Als iemand locaties en landschappen zo levendig kan beschrijven dat het lijkt alsof je er zelf bent, dan is het Kristin Hannah wel. Haar The Great Alone speelt zich af in Alaska en zit bomvol avontuur. Tegelijkertijd vertelt Hannah een aangrijpend verhaal, waardoor deze roman je dubbel zo lang bij blijft.

Wijze lessen van Floortje Dessing: waarom heimwee ook positief kan zijn

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️