Leonie Collombon
Leonie Collombon Betere wereld 6 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

5x fijne vega(n) restaurants in het Zuiden van het land

In de Randstad struikel je bijna over de hippe eettentjes waar enkel plantaardige opties op het menu staan, maar in het Zuiden van het land kost het iets meer moeite om parels op dit vlak te vinden. Toch zijn er ook in Limburg en Brabant genoeg opties. BEDROCK zet 5 vegan restaurants in het Zuiden op een rij.

Wie zoekt, die vindt. Dat geldt voor veel fijne dingen in het leven en zo ook voor vegetarische en veganistische restaurants met goede beoordelingen. Dit zijn onze favorieten in de zuidelijke provincies.

5x vegan restaurants in het Zuiden

Sjalotje – Heerlen, Limburg

Nieuw in de Zuid-Limburgse stad Heerlen is vegetarische en veganistische lunchroom Sjalotje. Hier kun je terecht voor een goede kop koffie of chai latte met havermelk, maar ook voor een uitgebreide lunchplank en een van de vele opties bomvol groenten. Van ontbijt tot een late lunch: hier is het overdag goed toeven.

Vannu – Breda, Noord-Brabant

Bij Vannu in Bavel, aan de rand van Breda, weten ze als geen ander hoe smaakvol groenten kunnen zijn. De gerechten zien er stuk voor stuk uit om door een ringetje te halen en zelfs de doorgewinterde kaasliefhebber zal hier genieten van een plantaardig menu. Op het menu staat namelijk een ruime keuze aan vegan kazen, allemaal gemaakt van knollen en groente, maar ook veel gerechten waarin die groente een duidelijker zichtbare rol spelen.

Vegan Heroes – Eindhoven, Noord-Brabant

Soms is er behoefte aan no nonsense. Geen lange avond dineren vol moeilijke gerechtjes, maar recepten die bekend zijn en snel op tafel staan. Vegan Heroes biedt dan uitkomst: hier eet je fantastisch plantaardig fastfood, van burgers tot loaded fries. Wie toch op de gezonde tour wilt blijven, bestelt er ook gewoon een salade of sapje.

Gember – Horst, Limburg

Ook in Horst komen vegetariërs en veganisten goed aan hun trekken. Bij Gember schuif je aan voor zowel lunch als een meergangendiner. Niet alle gerechten zijn vegan, de meerderheid is dat wel. Bekende recepten krijgen een verrassende twist waardoor je hier zonder twijfel nog eens wilt terugkomen.

Focus Foodbar – Tilburg, Noord-Brabant

Brabanders staan dan bekend als Bourgondiërs, dat betekent niet dat genieten niet zonder vlees en zuivel kan. Focus Foodbar in Tilburg bewijst dat met een breed scala aan plantaardige opties. Van taartjes tot een proeverij van alle voorgerechten: hier staat Bourgondisch voor lekker én diervriendelijk.

Naast bovenstaande favorieten is er gelukkig meer keuze in de onderste provincies. Hoewel het aanbod 100 procent vega(n) restaurants minder groot is, tellen lijstjes zoals die van Happy Cow genoeg opties. Tel daar niet uitsluitend vega(n) restaurants met smakelijke opties bij op en het wordt nog moeilijk kiezen.

Veganisten zijn gezonder volgens deze documentaire

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️