Annemarie Hartsuiker
Annemarie Hartsuiker Uncategorized 17 jan 2023
Leestijd: 3 minuten

20 signalen dat jullie liefde niet genoeg is voor een relatie

In een relatie die ik ooit had, duurde het een lange tijd voordat ik mezelf realiseerde dat niet alles meant to be is. Dat liefde niet genoeg is. Niet alle relaties eindigen als een mooi sprookje, en niet iedere persoon die op je pad komt en waarmee je een diepe connectie voelt, vormt een basis voor de rest van jouw leven. Liefde overkomt je in allerlei vormen en soms is het beter om deze persoon los te laten.

Juist als een klik er is en als de fysieke aantrekkingskracht en verliefdheid tussen twee personen erg krachtig is, wil je een relatie laten slagen. Toch zijn niet alle relaties voor altijd, want het vergt meer dan passie, verliefdheid en aantrekkingskracht om van een persoon een levenspartner te maken.

Leren hoe je niet liefhebt

Soms komen mensen in je leven om je te leren liefhebben. Ze laten je zien wat échte liefde is, en dat je onvoorwaardelijk voor iemand kunt kiezen. Aan de andere kant komen er ook mensen op jouw pad die je laten zien hoe je niet liefhebt. Hoe een relatie eigenlijk nooit een kans van slagen heeft.

Deze persoon opent je ogen over hoe je niet wilt settelen, en hoe je jezelf niet nog een keer laat wegkwijnen in een relatie. Ja, soms verdwijnen liefdes weer – en dat is oké. De lessen die ze met zich meebrachten zullen namelijk voor altijd blijven en dat is wat er toe doet. Dat blijft.

Zo laat iemand je merken dat jullie liefde niet genoeg is

Zijn die intense gevoelens wel liefde? Gaat iemand voor jou of niet? Je twijfelt en niets is zo ongrijpbaar en verwarrend als liefde. Liefde alleen is soms ook niet genoeg om de rest van jouw leven met iemand te delen. Voor een relatie moet je veel opofferen, jezelf wegcijferen en voor elkaar willen zorgen.

Niet iedereen is daartoe in staat. Soms omdat de persoon in kwestie er zelf nog niet klaar voor is, of dat misschien nooit zal zijn. Deze signalen wijzen erop dat een relatie geen kans van slagen heeft en leren je hoe je niet liefhebt.

 1. Hij of zij wil niet voor je zorgen.
 2. Is er niet op belangrijke momenten.
 3. Kent je niet door en door.
 4. Hoort je aan zonder écht te luisteren.
 5. Voelt niet als jouw thuis.
 6. Maakt je onzeker.
 7. Zorgt voor een laag zelfbeeld.
 8. Geeft je het gevoel dat je niet goed genoeg bent.
 9. Creëert altijd een gevoel van onrust.
 10. Is egoïstisch.
 11. Denkt niet na over een toekomst samen.
 12. Biedt geen veiligheid.
 13. Of vertrouwen.
 14. Is er met vlagen, en verdwijnt soms ook opeens.
 15. Gaat niet voor jou door het vuur.
 16. Wil geen moeite voor jou doen.
 17. Manipuleert.
 18. Liegt.
 19. Kost jou energie.
 20. Zorgt voor contante twijfels.

Een levenspartner is je thuis

Een relatie opbouwen, vergt meer dan fysieke aantrekkingskracht of een diepe connectie. Wanneer je een relatie wilt laten slagen, moet je 100 procent voor elkaar kiezen. Je wil je veilig voelen bij de ander, elkaars ‘thuis’ zijn en dezelfde toekomst hebben. In een relatie is er geen continu gevoel van onrust aanwezig. Je denkt niet na over een ander soort leven, maar vind het leven met elkaar al te kort.

Het belangrijkste in een relatie is en blijft vertrouwen. Als dat er niet meer is, wordt het moeilijk om bij elkaar te blijven.

Dit zijn 15 signalen van onuitgesproken aantrekkingskracht

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️