Maannomade
Maannomade Spirituality 23 okt 2019

De komende weken staat de zon in het sterrenbeeld Schorpioen: álles wordt intenser

Schorpioen is het achtste sterrenbeeld en vanaf vandaag staat de zon de komende weken in dit sterrenbeeld. En dat zal niet de allermakkelijkste zijn. Elk sterrenbeeld zal de komende maand een flinke dosis energie gaan krijgen. Bedrock’s astrologe de MaanNomade legt ons uit wat er kunnen verwachten.

Schorpioenenenergie kenmerkt zich met het zoeken naar betekenissen, dieper willen graven en versterkte emoties. Een periode waarin we ons klaar kunnen maken voor de donkere winterperiode door juist aandacht te besteden aan datgene dat we liever weg stoppen.

De zon in Schorpioen

Met Schorpioen in zon wordt alles intenser maar dat geeft ons wel een hoop kansen voor self-care. Door alle intensiteit kan het best een confronterende periode worden waarin je jezelf tegen gaat komen. De focus ligt op onszelf en de schaduwkant die we het liefst wegstoppen.

De donkere kant, de emoties die we liever niet laten zien (en dus zelf ook niet erkennen) zullen we de komende 4 weken vaker gaan tegenkomen. Hierdoor krijgen we een kijk in datgene dat we onder het oppervlak verborgen houden maar waar we nu juist aandacht aan moeten besteden.

Lees ook: Zo pas je astrologie toe in je dagelijks leven (volgens een moderne astroloog)

Wanneer je tijdens dit seizoen niet in balans bent, zal je jezelf nog best eens tegen kunnen komen. Alle onverwerkte emoties kunnen er negatief uitkomen wanneer je het gevoel krijgt de controle te verliezen of gekwetst te worden. Kijk naar jouw eigen gedrag om erachter te komen waar de pijnlijke punten liggen en leer hier naar te luisteren.

Zo ga je ermee om

Jouw gevoelens zijn belangrijk en met de komende winter op komst is het belangrijk dat je leert om deze niet weg te stoppen maar juist te helen. Maar weet ook dat je dit proces niet alleen aankunt, je hebt anderen om je heen nodig die naar je luisteren maar ook die jouw kunnen lezen wanneer het niet gaat.

Ondanks dat je liever onafhankelijk bent en het graag zelf doet, is dit een periode waarbij het fijn is om terug te vallen op de mensen om je heen.

Ook interessant: Astrologie voor dummies: maak kennis met de taal van de sterren

Maar onthoudt, alles wordt intenser, dus ook jouw gedrag. We willen graag het onderste uit de kan halen en zijn daarbij ook best bereidt om grenzen over te gaan. We willen alles weten, zitten vol met passie maar zijn daarin ook erg intens. Een periode waarin we harder en arroganter kunnen overkomen dan dat we willen en waarbij we niet alleen over onze eigen grenzen heen kunnen gaan, maar ook over de grenzen van anderen.

Balans houden

Wat voor jou belangrijk is, kan voor anderen best een gevoelige kwestie zijn. Behoud de balans dus, voel wanneer jouw emoties te hoog oplopen en wanneer het moment daar is om juist even de boel de boel te laten om er op een later moment weer op terug te komen.

Het voordeel is wel, dat omdat alles intenser wordt, we ook nog intenser lief hebben. Een fijn moment om extra tijd en effort in je relatie te steken, te bespreken wat er in beiden omgaat om dichter tot elkaar te komen. Of dat nou je partner is, je vriendinnen om je heen of je collega’s.

Het is een periode waarin de waarheid boven tafel komt. We verwachten dezelfde loyaliteit als die jij geeft van de mensen om je heen. Krijg je die niet, dan weet je direct waar je staat. Je bent echt iemands tijd en moeite waard! Daarnaast, met al die intense gevoelens, is cuffing season optimaal begonnen. Get your single ass moving en geniet van alles om je heen!

Neem op tijd rust, reflecteer, praat, mediteer en journal om alles voor jezelf op een rijtje te zetten. Geniet van anderen, ontfutsel de laatste roddels en kom dichter tot elkaar. Met Schorpioen kan je alles!

Meer leren over astrologie?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
De komende weken staat de zon in het sterrenbeeld Schorpioen: álles wordt intenser
Sluiten