Joyce Kamerbeek
Joyce Kamerbeek Psyche 23 jul 2020
Leestijd: 4 minuten

Waarom de zoektocht naar geluk geen vloek is + een tip om je een handje te helpen

Mijn naam is Joyce, een Generatie Y’er. Dat mijn generatie het ‘zwaar’ heeft is inmiddels algemeen bekend. Bijna iedereen in mijn omgeving loopt bij een psycholoog, coach of maakt gebruik van alternatieve geneeswijzen om weer in balans te komen.

In sommige artikelen worden we afgeschilderd als lui, verwend en egoïstisch, maar ik denk dat we vooral in de war zijn en op zoek naar meer. Meer bewustwording, meer innerlijke rust en meer vrijheid. We willen ademhalen, we willen leven, we willen geluk.

Innerlijke rust en geluk

Ik geloof dat iedereen op zoek is naar innerlijke rust en geluk. Het verschil tussen andere generaties en die van mij is dat Y’ers steeds vaker een boekje opendoen over hun emoties en de problemen waar ze tegenaanlopen in deze maatschappij. Het is niet langer iets waar je je voor moet schamen. Hard werken is belangrijk, maar echt leven ook.

Typ in Google ‘geluk’ en er komen vele definities naar voren die allemaal op hun eigen manier omschrijven wat het zou moeten betekenen. Ik geloof niet dat mijn zoektocht eindigt met het vinden van geluk op Google, maar ik stuitte wel op iets dat mijn aandacht trok. “In westerse samenlevingen is geluk vooral een individueel begrip. In oosterse beschavingen is onderlinge verbondenheid belangrijk en worden mensen pas echt gelukkig als ze ook hun plichten naar de samenleving zijn nagekomen.”

Geen vloer

Altijd op zoek zijn is geen vloek. Ik zie het als een oneindig pad dat ik bewandel. Van elke boom op mijn pad ‘pluk ik de vruchten’. Ik leer iets nieuws, word wijzer en groei. Dan wandel ik verder. Soms doet dat pijn en soms brengt het vreugde.

Mijn lichaam reageert dan altijd sneller dan mijn gezonde verstand. Onze darmen worden niet voor niks ons tweede brein genoemd. Mijn buik reageert op elke emotie die ik voel. Inmiddels heb ik dat geaccepteerd. Ik voel heel goed aan of ik mij in de juiste omgeving bevind en of ik de juiste keuze heb gemaakt. Mijn buik is mijn wijze raadgever.

https://www.instagram.com/p/CC3xrrCHg5G/

De pot met goud

We willen carrière maken, ontwikkelen, ons sociale leven en relatie onderhouden, meer geld verdienen, slank en gezond zijn, diploma’s halen, een goede moeder zijn. Maar wat is dan een goede moeder? Lunchen, diners, ambities, dromen. Ademhalen.

Ons wensenlijstje groeit, maar het universum werkt niet altijd mee. Uiteindelijk willen we vooral gelukkig zijn. Geluk is de pot met goud aan het einde van de regenboog. We willen hem allemaal vinden, maar hij blijft altijd buiten bereik zolang we ons blijven focussen op zaken die lang niet zo belangrijk zijn.

Misschien moeten we terug naar onze natuur en de oosterse beschaving als voorbeeld nemen. Meer verbinding leggen met anderen zal ons helpen met het groeien en het vinden van de pot met geluk aan het einde van de regenboog. Een goede verbinding met jezelf is essentieel om verbinding te kunnen maken met anderen, net zoals met houden van. Soul Body Fusion kan je hierbij helpen.

Soul Body Fusion

Soul Body Fusion is ontwikkeld door Jonette Crowley. Het lijkt op mediteren, maar dat is het niet. Soul Body Fusion helpt je om je ziel meer te integreren in je lichaam als je je niet gegrond of volledig aanwezig voelt. Jonette begeleidt je via Youtube. Het is de bedoeling dat je dit in 3 weken tijd 3 keer herhaalt.

Het fijnste is om een ruimte op te zoeken waar je 30 minuten rustig kunt zitten en niet gestoord wordt. De Soul Body Fusion duurt ongeveer 2 keer 8 minuten. In de tweede week herhaal je de sessie en in de derde week ook. Er zijn praktijken die sessies geven en je ondersteunen.

Soul Body Fusion kan een hoop positieve effecten hebben. Mijn belangrijkste doel was me meer thuis voelen in mijn lichaam, maar ook hier op aarde en verbinding maken met mezelf. Wellicht is het jouw doel om meer zelfvertrouwen te krijgen, of heb je hulp van jezelf nodig om bepaalde keuzes te maken. Ook als je wil groeien op mentaal, emotioneel of spiritueel vlak kan het je helpen.

Wil je meer weten over Jonette en haar werk? Ga dan naar centerforcreativeconsciousness.com.

Meer Bedrock

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief die wij met liefde voor jou maken.

Reageer op artikel:
Waarom de zoektocht naar geluk geen vloek is + een tip om je een handje te helpen
Sluiten