Josephine Kay
Josephine Kay | LinkedIn Mind 22 sep 2017

Zo zorgt de NS dat je niet te lang blijft hangen op het station (en het is hilarisch)

De nieuwe passages onder de sporten van Amsterdam Centraal zijn prachtig. De leukste winkels en boetiekjes (zoals in Lil'Amsterdam waar wij onze boeklancering hadden) openen hun deuren voor een gevarieerd publiek. Maar soms blijven ook de verkeerde mensen hangen, zoals dronkenlappen. Nu heeft de NS iets hilarisch bedacht om ze weg te jagen.

Tussen 05:30 uur en 08:00 uur ‘s ochtends, en na 21:00 uur tot en met 01:00 uur, draaien ze namelijk Efteling-muziek, van attracties zoals De Indische Waterlelies en het Carnaval Festival.

Mensen die in de passage blijven hangen worden helemaal geïrriteerd door de veel te vrolijke deuntjes, waardoor ze niet te lang blijven hangen.

Het werkt dus echt. Zo laat een woordvoerder aan Het Parool weten: “Als je door de passage wandelt, heb je weinig last van de muziek. Maar als je er de hele dag naar moet luisteren, valt het wel degelijk onder hinder. Dan ga je op zoek naar een andere plek.” Volgens de ondernemers van de IJpassage is er sindsdien een stuk minder overlast.

Voor wie is vergeten hoe deze muzikale hoogtepuntjes klinken, hieronder een fijn exemplaar:

Dat muziek een bijzondere psychologisch effect heeft op mensen wisten we al. Zo schreven we eerder over hoe muziek je slimmer maakt en hoe je een beter reactievermogen krijgt door het spelen van een instrument.

Dus een slimme zet van het NS.

Meer lezen

Vanaf nu mogelijk: je favoriete muziek gecombineerd met een goeie meditatiesessie.

Geen idee wat je vandaag moet eten? Download Bedrock's Vegan Kookboek

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 'm gratis

Reageer op artikel:
Zo zorgt de NS dat je niet te lang blijft hangen op het station (en het is hilarisch)
Sluiten