Commerciële Redactie
Commerciële Redactie Uncategorized 27 dec 2019
Leestijd: 3 minuten

Zo start jij het nieuwe jaar in balans

Een nieuw jaar vraagt om goede voornemens. Minder kopen, minder met je mobieltje in de weer, stoppen met roken en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Maar je innerlijke leven is net zo belangrijk, en heeft ook voldoende aandacht nodig in 2020. Met deze nieuwe gewoontes blijf je het komende jaar (nog) beter in balans.

 

Ochtendritueel

Een goed begin is het halve werk, dat geldt iedere dag opnieuw. Als jij je dag uitgerust, fris en helder begint, dan kan weinig je nog van je stuk brengen. Probeer daarom in het nieuwe jaar de ochtenden in stilte, zonder digitale prikkels en in rust te beginnen. Creëer een eigen ochtendritueel met een kop thee, (klassieke) muziek of een korte meditatie waarmee je je doelen voor de dag helder krijgt. 

Daarbij zweert Oprah bij wakker worden zonder wekker. Voordat ze gaat slapen prent ze in haar hoofd hoe laat ze wakker wil worden, en dat gebeurt dan ook… Of dit iets voor jou is, kun je het beste testen op dagen dat je niet al te veel verplichtingen hebt. Maar een uit jezelf op tijd wakker worden zonder hels alarm is – bijna letterlijk – een droomstart van de dag.

Blijf bewegen

We weten allemaal dat bewegen niet alleen goed voor je lichaam is, maar ook voor je geest. Zo kan een rondje park al voor meer ruimte in je hoofd zorgen. Ook yoga is nog steeds een ideale manier om in balans te komen. Hiervoor hoef je helemaal geen dure abonnementen af te sluiten of ver te reizen. 

Met Smart Yoga kan je overal ter wereld yogalessen volgen. Doordat de lessen online te volgen zijn, kan je vanuit je woonkamer, slaapkamer en zelfs het strand meedoen. Mieneke, de dame achter Smart Yoga, wil mensen inspireren met de praktische toepasbaarheid van yoga in het dagelijks leven. Het kan je leven leuker, makkelijker en lichter maken. En dat is wel zo fijn met alle andere activiteiten die je al in je leven hebt. Bring on 2020!

yoga pose
bron: Smart Yoga

De natuur in

Omdat het leven in een stad, omringd door drukke winkelstraten, auto’s en andere impulsen best heftig kan zijn, is het belangrijk om je af en toe met natuur te omringen. De een is er gevoeliger voor de ander, maar iedereen vaart wel bij wat meer groen in het leven. Zo kan je je huis vol planten zetten. Maar je kan er ook een gewoonte van maken om een keer per maand een weekend de natuur in te gaan. Er zijn steeds meer mogelijkheden om dicht bij huis een lekker weekend weg te boeken. Denk aan een natuurcamping, tiny houses in de bossen of je een nachtje doorbrengen op een boerderij.

tip: Laat je telefoon en computer dan ook eens thuis en ga voor een kleine digital detox.

Journaling

Steve Jobs deed het, Benjamin Franklin deed het, eigenlijk doen alle grote leiders het: journaling. Dagelijks je gedachten, doelen, ideeën en dromen op papier zetten is goed voor je geest. Zo schep je niet alleen meer helderheid in wat je wil in het leven, maar kan je ook makkelijker reflecteren op bepaalde gebeurtenissen en situaties. 

Wanneer jij je pen ter hand neemt, is helemaal aan jou. Sommigen schrijven het liefst meteen als ze wakker worden om hun dag helder in te gaan. Terwijl anderen liever voor het slapen gaan hun dag evalueren en nieuwe ideeën op papier zetten.  

Voor het slapen gaan

Sluit je dagen niet af met een laatste mail of gek kattenfilmpje op je telefoon. Maar neem de tijd voor een avondritueel. Dim de lichten, drink een kop slaapthee en laat je lichaam weten dat je je klaar aan het maken bent om naar bed te gaan. Het mooist zou zijn om ook nog een kleine tien minuten te mediteren om je geest tot rust te laten komen en de sores van de dag achter je te laten. Zo kan je tijdens de nacht volledig opladen en word je uitgerust wakker. 

Ook zo’n zin gekregen om het nieuwe jaar helemaal in balans te beginnen? Bij Smart Yoga kan je nu met de kortingscode SMART2WKGRATIS twee weken gratis yogalessen volgen. De code is geldig tot 30 februari 2020.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

in samenwerking met Smart Yoga

Rock jouw inbox! 🤍

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief die wij met liefde voor jou maken.

Reageer op artikel:
Zo start jij het nieuwe jaar in balans
Sluiten