Nina Pierson
Nina Pierson Mini my life 8 nov 2017

Zo doe je dat: je leven ontspullen (Nina en Nicole gaan de uitdaging aan)

Om je leven te minimaliseren begint het met minder kopen (of een tijdje helemaal niks meer). Maar dan zit je nog steeds met al die spullen in huis. Daarom is het ontspullen net zo’n belangrijk onderdeel. Maar hoe doe je dat? In deze aflevering van Mini My Life schiet opruimcoach van het bedrijf Tidy Hermance Hora Siccama Nina en Nicole te hulp. Een goed begin is het halve werk, dus ze pakken gelijk hun grootste verslaving aan: kleding. https://www.youtube.com/watch?v=Mn7m88iP-Ws&feature=youtu.be

Lees hier een verdiepend artikel van Growthinkers over de kunst van het ontspullen. En volg Tidy op Facebook voor meer handige opruimtips.

Mini My Life is een 6-delige documentaire-serie van Bedrock en &C over het hebben van te veel spullen. Iets dat in het Westen allang geen luxeprobleem meer is omdat de hele economie is ingericht op het hebben van meer, meer en meer spullen. We zijn spullen gaan koppelen aan onze identiteit, of denken dat spullen ons gelukkig (gaan) maken. Hoe kunnen we de spiraal van alsmaar meer willen kopen doorbreken? En wat gebeurt er met ons wanneer we minder spullen in ons leven hebben. Nina en Nicole nemen de proef op de som en gaan de uitdaging aan om 6 weken langs niet tot nauwelijks te kopen, hun leven te ontspullen, én onderzoeken een nieuwe manier van consumeren: duurzaam consumeren.

Bekijk hier ook de eerste aflevering waar het probleem van Nina en Nicole in kaart wordt gebracht.
En bekijk hier de tweede aflevering dat dieper ingaat op de rol die spullen in je leven kunnen vervullen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Zo doe je dat: je leven ontspullen (Nina en Nicole gaan de uitdaging aan)
Sluiten