Zo creëer je wekelijks dat hoognodige momentje voor jezelf (because you deserve it)

In alle drukte vergeten we soms om tijd vrij te maken voor onszelf. Toch is het heel belangrijk om af en toe dit moment te pakken. Met behulp van deze tips plan je zonder schuldgevoel een afspraak in om even helemaal tot jezelf te komen.

Plan het van te voren in

Maak in je agenda tijd vrij voor jezelf. Net als dat je meetings en andere afspraken inplant, is het belangrijk om tijd voor jezelf te reserveren. Doe dit voordat je alle andere afspraken inplant, anders blijft er geen tijd over.

Zonder je af van de drukte

Zet je telefoon uit of op vliegtuigmodus en laat alles even voor wat het is. Je hebt namelijk een belangrijke afspraak staan: een afspraak met jezelf. Je hebt dus ook geen tijd om nog even dat mailtje te beantwoorden of je telefoon op te nemen.

Stel je dankbaar op

Sta stil bij de dingen waar je dankbaar voor bent. Wanneer je je dankbaar opstelt, zul je gelukkiger in het leven staan dan iemand die dit niet doet. Het zorgt er namelijk voor dat je aandacht gericht wordt op de positieve dingen en je focust je niet langer op de dingen die tegenzitten.

Waarom we zijn verslaafd aan ‘druk’ zijn (en hoe we hier vanaf komen)

Geef jezelf een beetje liefde

Soms mag je wel eens wat liever voor jezelf zijn. Liefde voor jezelf is niet arrogant, maar een vorm van acceptatie. Jij bent goed zoals je bent. Geef jezelf wat meer liefde en je zult merken dat je lekkerder in je vel gaat zitten.

Verwen jezelf

Dit is jouw verwenmoment. Mag je best vaker doen. Laat een bad vol lopen of kruip op de bank met een goed boek. Onder het genot van die heerlijke chocoladereep. Je hebt het verdiend!

Stel jezelf 3 doelen voor de komende week

Gebruik dit moment om jezelf drie doelen te stellen voor de komende week. Drie doelen die je uitdagen om jezelf verder te ontwikkelen en die net buiten je vertrouwde comfort zone liggen. Probeer vrijwilligerswerk, praat met een onbekende in de trein of leer een andere cultuur kennen.

Geen idee wat je vandaag moet eten? Download Bedrock's Vegan Kookboek

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 'm gratis

Reageer op artikel:
Zo creëer je wekelijks dat hoognodige momentje voor jezelf (because you deserve it)
Sluiten