Lisanne de Vaan
Lisanne de Vaan Welzijn 30 apr 2020
Leestijd: 1 minuut

In de toekomst kun je aan zien komen dat je ziek wordt

Zet nu je agenda volgepland staat met afspraken en activiteiten, lig je ziek in bed: een griepje. Het komt gewoon écht even niet uit. Maar daar heeft het griepvirus natuurlijk geen boodschap aan. Wat zou het toch handig zijn als je aan zag komen dat je ziek wordt.

Nou, de kans is aanwezig dat dit in de toekomst ook gewoon kán. Volgens wetenschappers van de Universiteit van Stanford kunnen we in de toekomst ziekte al vroegtijdig vaststellen. Hoe dat kan? Door middel van een armband, die de onderzoekers hebben getest bij 43 proefpersonen. De wetenschappers deden in totaal meer dan twee miljard verschillende metingen naar de gezondheid van de proefpersonen.

Onderzoek naar toekomstige ziekte

Waar zoal naar werd gekeken? Hartslag, het aantal gezette stappen, het aantal verbrande calorieën, de temperatuur van de huid en de hoeveelheid zuurstof in het bloed. Wijkt er iets af, dan is dat een teken dat er iets niet helemaal pluis is. En hierdoor kan er vroegtijdig worden ingegrepen.

Lees ook: Bescherm je mentale gezondheid extra tijdens corona (met deze tips)

Of (en wanneer) we in de toekomst zo’n armband gaan dragen is nog de vraag. De onderzoekers zien er in ieder geval genoeg mogelijkheden mee en gaan zich richten op verder onderzoek.

Michael Snyder – hoofdonderzoeker van de studie – voorspelt dat armbanden met sensoren in de toekomst mensen 24/7 in de gaten zullen houden.

Meer healthy vibes?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief die wij met liefde voor jou maken (en ontvang gratis het Grote Vegan Kookboek!)

Reageer op artikel:
In de toekomst kun je aan zien komen dat je ziek wordt
Sluiten