Redactie
Redactie Column 10 jul 2018

Zet één kleine stap en jouw dromen komen uit

Heb jij grote dromen? Iets wat je heel graag wilt, zoals je eigen bedrijf beginnen, een carrière switch maken of die ene grote reis door Nieuw Zeeland eens tot uitvoering brengen? Maar merk je aan jezelf dat je uitstelt en niet echt begint? Dat je overweldigd raakt doordat je er nog zo ver vandaan bent? Dat het onhaalbaar lijkt of dat je wel begint en het gevoel van die droom dan ergens weer kwijt raakt? Ik heb één belangrijke tip voor je. Eén opdracht die ervoor zorgt dat je het wel gaat doen. Die je toewerkt naar jouw doel en dromen. Voordat ik hem je vertel is het belangrijk om te weten dat de tip niet werkt voor iedereen. Mensen die het meteen helemaal goed willen hebben, waarbij dromen morgen gerealiseerd moeten zijn en die alles nu willen, moeten hun verwachtingen even bijschaven. Want helaas: zo ziet de weg naar jouw dromen er niet uit.

Deze 3 dingen staan jouw doelen in de weg (maar zo behaal je ze alsnog)

Je doel behalen met geduld

De tip werkt wel perfect voor mensen die iets meer geduld kunnen opbrengen voor een blijvend resultaat. Voor mensen die bereid zijn om dat geduld te oefenen. Die resultaat belangrijker vinden dan het tempo waarmee je naar je doel toewerkt.

Onderneem kleine acties

Doe elke dag één kleine actie richting jouw doel, jouw droom. En niet zomaar een actie, maar de juiste, kleine actie. Want veel van die kleine acties leiden tot groot resultaat. Als jij elke dag één kleine actie doet en dat 365 dagen per jaar, kun je immense resultaten bereiken.

Zo wordt het leuker én nuttiger om doelen te stellen (en goede voornemens vol te houden)

No pressure, want dit hoeft helemaal niets groots of complex te zijn. Kies één kleine actie die jou dichterbij jouw persoonlijke doel brengt, zoals het versturen van één e-mail of het posten van één bericht op social media. Eén blog schrijven of één meditatie van twee minuten. Maak elke dag zo’n kleine actie en geloof me, you’ll get there. Lukt het je een dag niet? Wees je daar dan bewust van. Denk eens na waarom niet, want ook dat is weer een actie op zich.

Maak daden van je dromen

Wil je meer van dit soort tips, oefeningen en inspiratie om je dromen te realiseren? Download Jitskes E-book ’33 tips om van je dromen daden te maken’. Wekelijks geïnspireerd worden met de beste artikelen? Meld je aan voor Bedrock-Weekly!

Deze gastblog is geschreven door Jitske Lochtenberg

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Zet één kleine stap en jouw dromen komen uit
Sluiten