Zero waste leven tip #13: plak een sticker op je deur met ‘nee’ tegen reclamefolders

Tijdens de Zero Waste Challenge in september geven we élke dag een tip om steeds een stapje makkelijker als zero waster door het leven te gaan. Nederlandse zero waste-expert Jessie Kroon van Het Zero Waste Project legt de kneepjes van het vak uit.

Als je je voetafdruk wilt verkleinen, is geen (of zo min mogelijk) afval maken een goede preventieve aanpak. Bij een zero waste lifestyle gaat het er ook om dat je alles wat je aan afval maakt, weer hergebruikt of recyclet. Zo voorkom je dat het uiteindelijk op een vuilnisbelt of erger, in de zee belandt. Wist je dat we maandelijks zo’n veertig kilo afval produceren per persoon?

De allerbelangrijkste tip: wees niet te streng voor jezelf. Doe waar jij je goed bij voelt, maak het leuk en haalbaar! En focus je op wat je wél kan en op nieuwe plekken die je gaat ontdekken. Zie het als dingen anders doen in plaats van niet meer doen.

Zero waste leven tip #10: drink thee, kraanwater, maar ook bier, fris en wijn

Tip #13: plak een sticker op je deur met ‘nee’ tegen reclamefolders

Afval maak je zonder dat je het in de gaten hebt. Ook al maak jij het misschien niet zelf, toch kan jij met het afval zitten. Bijvoorbeeld bij het ontvangen van cadeaus, gratis testers, uitnodigingen of reclamefolders. Voorkom dus dat jij met het afval zit en bestel een NEE/NEE tegen reclamedrukwerk. Deze plak je gewoon op je brievenbus.

Zo’n sticker kan je een heleboel reclame en onnodig papierwerk schelen: gemiddeld ontvangen huishoudens namelijk zo’n 35 folders per week.

Meer lezen over De Zero Waste Challenge?

Geen idee wat je vandaag moet eten? Download Bedrock's Vegan Kookboek

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 'm gratis

Reageer op artikel:
Zero waste leven tip #13: plak een sticker op je deur met ‘nee’ tegen reclamefolders
Sluiten