Zero waste leven tip #28: ga over op natuurlijke medicatie en hergebruik de potjes

Tijdens de Zero Waste Challenge in september geven we elke dag een tip om steeds een stapje makkelijker als zero waster door het leven te gaan. Nederlandse zero waste-expert Jessie Kroon van Het Zero Waste Project legt de kneepjes van het vak uit.

Als je je voetafdruk wilt verkleinen, is geen (of zo min mogelijk) afval maken een goede preventieve aanpak. Bij een zero waste lifestyle gaat het er ook om dat je alles wat je aan afval maakt, weer hergebruikt of recyclet. Zo voorkom je dat het uiteindelijk op een vuilnisbelt of erger, in de zee belandt. Wist je dat we maandelijks zo’n veertig kilo afval produceren per persoon?

De allerbelangrijkste tip: wees niet te streng voor jezelf. Doe waar jij je goed bij voelt, maak het leuk en haalbaar! En focus je op wat je wél kan en op nieuwe plekken die je gaat ontdekken. Zie het als dingen anders doen in plaats van niet meer doen.

Natuurlijke middeltjes en trucs om van je verstopping af te komen (eindelijk!)

Tip #28: ga over op natuurlijke medicatie

Hoofdpijn? Kater? Spierpijn? Het is makkelijk om zonder erbij na te denken een paracetamol of twee van de strip af te ritsen en de pilletjes zo snel mogelijk door te slikken. Alles om van de ongemakkelijke pijn af te komen. Maar naast het feit dat je je kan afvragen hoe goed deze medicijnen nou écht voor je zijn, zitten de meeste medicijnen bijna áltijd verpakt in plastic.

Soms wil je gewoon van de zeurende pijn af, begrijpelijk. Dus als je dan toch een potje koopt, kijk of je het flesje of potje nog een keer kan gebruiken. Ook kan je naar andere natuurlijke opties kijken. Wist je bijvoorbeeld dat pure pepermunt olie heel goed werkt tegen hoofdpijn? Wrijf de olie goed op je slapen en je bent binnen no-time van je hoofdpijn af! Deze essential oils (of etherische olies) komen in glazen potjes, dus deze kan je weer hergebruiken.

Meer lezen over de Zero Waste Challenge?

 

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en download Bedrock's Grote Vegan Kookboek 🌿

Reageer op artikel:
Zero waste leven tip #28: ga over op natuurlijke medicatie en hergebruik de potjes
Sluiten