Rosa Bertram
Rosa Bertram News 22 nov 2018

Nooit meer restjes brood weggooien met Zero Waste Bread

Door oceanen vol afval en een wereld waarin plastic gebruiken onontkoombaar is, wordt de zero waste lifestyle steeds groter. En dat is maar goed ook, want per persoon maken we zo’n 490 kilo afval per jaar. Gelukkig wordt het zero wasten steeds makkelijker, er bestaat nu namelijk zelfs zero waste brood. 

Met zero waste wordt bedoeld dat je preventief te werk gaat en zo min mogelijk afval maakt. Op die manier wordt ook voedselverspilling zoveel mogelijk tegen gegaan.

Brood dat lekker blijft in de vriezer

Samen met Incubaker kwam de boodschappenservice Stockon daarom met het idee om brood te ontwikkelen waar geen voedselverspilling aan te pas komt. Want, uit onderzoek blijkt dat brood in de top 3 van meest weggegooide producten staat. Toch maken veel mensen al slim gebruik van de methode om brood in te vriezen, waardoor de overgebleven sneetjes niet meteen verloren gaan. Helaas wordt daar het brood niet bepaald lekkerder van en wordt het brood vaak alsnog weggegooid.

Daarom is het ‘No Waste Bread’ geen gewoon brood. Het blijft naar eigen zeggen namelijk even lekker in de vriezer. Op die manier hoef je het vergeten, bevroren brood niet alsnog weg te gooien en doe je uiteindelijk minder vaak boodschappen.

Zero waste: dit is álles wat je wilt weten over een zero waste lifestyle

Hoe werkt dat?

Om de smaak van het brood te behouden in de vriezer, is een speciale tarwesoort uit Duitsland en Frankrijk gebruikt met extraveel eiwitten. Je kent het brood wel: het is stevig en elastisch, maar níet klef. Dat zorgt ervoor dat je extra goed moet kauwen, wat goed is voor de smaak van het brood én voor je spijsvertering.

En om te zorgen dat je het brood op z’n lekkerst bewaart, leg je het brood zo’n 15 minuten voor het in de vriezer gaat op een warme plek, bijvoorbeeld in de zon. Dan bevriest het extra snel waardoor te kwaliteit beter wordt behouden.

Heb je er honger van gekregen? Het brood wordt gewoon bij je thuis bezorgd, in plastic. Dus helemaal zero waste is het niet, maar goed, we moeten ergens beginnen.

Meer lezen over een zero waste leven?

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Nooit meer restjes brood weggooien met Zero Waste Bread
Sluiten