Lisanne de Vaan
Lisanne de Vaan Gesponsord 8 dec 2016

Zen beginnen aan 2017? Met deze 8 stappen sluit je het oude jaar goed af

Het nieuwe jaar komt eraan en dat vraagt om nieuwe voornemens. Hoewel wij vinden dat je het hele jaar door kan starten met goede gewoontes, neemt dat niet weg dat een fris begin van het nieuwe jaar altijd mooi meegenomen is. Daarom zochten wij uit hoe jij je het beste kunt voorbereiden op 2017. Hoe meer je de dingen nu op orde hebt, des te meer ruimte je straks hebt voor persoonlijke ontwikkeling en zelfontplooiing. Minder gedoe, meer #deleven.

Maak je (financiële) administratie op orde

Bijna dagelijks ontvangen we post. Brieven, reclamefolders en rekeningen belanden vaak op een grote stapel, om er vervolgens niet meer naar te kijken. Om het jaar goed te beginnen, is het verstandig om je (financiële) administratie op orde te maken. Lopen er bijvoorbeeld contracten af? En wil je een abonnement opzeggen? Een goed financieel overzicht zorgt ervoor dat je je geldzaken in de hand houdt en geen onnodige kosten maakt. Sorteer de post in verschillende stapels: betalen, reageren, bewaren of weggooien. Doe dit ook met je e-mail: markeer berichten waar je nog op moet reageren en verwijder berichten die je niet meer nodig hebt. Bewaar belangrijke documenten zoals belastingpapieren, rekeningen, loonstrookjes en pensioengegevens op je computer of in een grote ordner.

Ruim je huis op

De grote schoonmaak in het voorjaar doen? Waarom niet gewoon voordat het nieuwe jaar begint? Maak de vloer leeg, haal een stofzuiger door het huis en stop rondslingerende spullen in dozen. Niets fijner dan thuiskomen in een huis dat fris en schoon is. Tip: verdeel je huis in groepen. Doe de ene dag de begane grond en op een andere dag de bovenverdieping of de tuin. Zet ramen lekker open, zodat je huis door kan luchten en maak het gezellig met kaarsjes.

Vergeet niet Bedrock’s Facebook-pagina te liken, zodat je nooit meer iets mist.

Organiseer je kledingkast

Bij een schoon huis hoort natuurlijk ook een opgeruimde kledingkast. Gedurende het jaar verzamelen we zoveel nieuwe kleding dat we door de bomen het bos vaak niet meer zien. Tijd om te reorganiseren dus. Wees kritisch: heb je een kledingstuk de afgelopen twee jaar niet gedragen? Weg ermee. De kans is klein dat je het komend jaar wel gaat dragen. Maak nette stapels en hang jurkjes en jassen aan een hanger. De kleding die je weg doet kun je tweedehands verkopen, naar een kledingcontainer brengen, of aan iemand geven die er nog wel blij mee is. Maak ook werk van kapotte kledingstukken. Heb je een leuke jas waar de knopen van af zijn? Maak deze dan. Breng nog voor het nieuwe jaar een bezoekje aan de stomerij en de schoenmaker.

Schrijf je in bij de sportschool

Ben je van plan het nieuwe jaar gezond te beginnen? Schrijf je alvast in bij de sportschool. Zo voorkom je dat je excuses gaat verzinnen en kun je in januari meteen aan de slag. Geen sportschooltype? Bedenk waar je graag beter in wil worden en schrijf je in voor een cursus. Misschien is het eindelijk tijd om je pianolessen weer op te pakken of een cursus mindfulness te proberen.

[source id=”attachment_22296″ align=”center”][/source]

Zorg goed voor jezelf

Gun jezelf een wellness dagje, zodat je uitgerust aan het nieuwe jaar begint. Breng een bezoekje aan de kapper, laat je verwennen bij de pedicure of geniet van een massage. Onthoud dat het niet alleen om het eindresultaat gaat, maar ook om de kleine geluksmomenten, zoals de lekkere koffie bij de schoonheidssalon of het praatje bij de kapper. Dát is wat het leven #deleven maakt.

stapjes vooruit denken

Probeer de lucht te klaren

Een nieuw jaar is een mooie kans om vervelende gebeurtenissen achter je te laten en met een schone lei te beginnen. Heb je problemen met je partner, familie, buren of vrienden? Zoek toenadering en probeer het op te lossen. Er is misschien even wat moed voor nodig, maar hoe heerlijk zou het zijn als jullie in 2017 weer allemaal door één deur kunnen?

Plan leuke dingen

Het is altijd jammer als er een jaar voorbij is waaraan je leuke herinneringen hebt. Die leuke vakantie in Portugal, dat etentje bij een sterrenrestaurant, het weekend dat je doorbracht aan zee; het is weer voorbij. Maar een nieuw jaar betekent ook dat je nieuwe herinneringen kunt creëren. Plan alvast wat leuke dingen voor komend jaar. Boek een vakantie of koop kaartjes voor dat concert waar je al tijden heen wil. Zo heb je iets om naar uit te kijken en ga je met een goed gevoel het nieuwe jaar in.

Regel je zorgverzekering

En last but not least: een belangrijke to do voor het nieuwe jaar is het regelen van je zorgverzekering. Wil je niet te veel betalen? Anderzorg biedt al zeven jaar op rij één van de laagste premies van Nederland. Zo ben je in 2017 verzekerd voor 102 euro per maand bij 385 euro verplicht eigen risico (of zelfs minder wanneer je kiest voor een hoger eigen risico). Bij Anderzorg stel je eenvoudig je eigen zorgverzekering samen en kan je bijna alles online regelen. Benieuwd naar wat je zou gaan betalen? Bereken hier wat je premie zou worden:

Meer lezen?

Pleidooi voor klein geluk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Zen beginnen aan 2017? Met deze 8 stappen sluit je het oude jaar goed af
Sluiten